Update | 'Formule E-terugkeer De Vries lijkt ver weg, Drugovich wel in gesprek' Formule 1
Formule 1

Update | 'Formule E-terugkeer De Vries lijkt ver weg, Drugovich wel in gesprek'

Update | 'Formule E-terugkeer De Vries lijkt ver weg, Drugovich wel in gesprek'

Nyck de Vries lijkt na zijn ontslag in de Formule 1 al snel na te denken over de volgende stap in zijn carrière. Het team van Nissan in de Formule E heeft er namelijk wel oren naar om de Nederlandse coureur terug te halen naar de elektrische raceklasse. De Vries hoeft niet dit jaar al te rekenen op een terugkeer, maar Norman Nato mag volgend jaar vertrekken bij de Japanse renstal en dan zal er in ieder geval een plekje vrij zijn.

De Vries kreeg vorige week te horen dat zijn avontuur in de Formule 1 niet al te lang zal duren. De coureur heeft in totaal tien Grands Prix verreden voor het team van AlphaTauri en wist daarin nul punten te scoren. De man uit Sneek wordt vervangen door Daniel Ricciardo die tijdens een bandentest indruk wist te maken in de bolide van Red Bull Racing. Waar Ricciardo zijn terugkeer maakt in de Formule 1, kan De Vries ook terugkeren in een raceklasse die hij goed kent.

Volgens The Race zijn er namelijk al gesprekken geweest tussen de Nederlander en het team van Nissan. De renstal wil niet al te veel kwijt over het contact met De Vries en verwacht ook dat er veel concurrentie komt in strijd om de handtekening van de coureur. 'Iedereen in de Formule E heeft waarschijnlijk aan hem gedacht sinds het moment dat hij beschikbaar werd. Hij is interessant als één van de beschikbare coureurs voor het volgende seizoen. Hij is interessant omdat hij een wereldkampioen is, maar ik kan niet bevestigen wat we gaan doen', aldus teambaas Tommaso Volpe.

Succesvolle Formule E-jaren in Mercedes-kleuren

Na het winnen van het Formule 2-kampioenschap had De Vries uiteraard gehoopt op een zitje in de Formule 1, maar deze kwam maar niet. Het Formule E-team van Mercedes besloot de coureur aan boord te halen en De Vries kwam naast Stoffel Vandoorne te rijden. Zijn tweede seizoen in de klasse werd heel succesvol, nadat hij in zijn eerste jaar als elfde eindigde. De Vries werd namelijk kampioen in de Formule E. Een jaar later werd hij verslagen door teamgenoot Vandoorne, die kampioen werd, maar toen had De Vries wel ineens zijn Formule 1-zitje te pakken.

Update 10:15u (01/08) | 'Formule E-terugkeer De Vries lijkt ver weg, Drugovich wel in gesprek'

De teambaas van Nissan had aangegeven dat Nyck de Vries waarschijnlijk bovenaan het lijstje zou staan bij verschillende Formule E-teams, maar The Race denkt dat er geen plaats zal zijn voor de Nederlander. Er zijn nog wel plaatsen bij Andretti Autosport en Nissan, maar deze renstallen denken aan andere kandidaten. Andretti heeft zijn pijlen namelijk gericht op Felipe Drugovich, de kampioen van de Formule 2 in 2022 en de testrijder van Aston Martin. De Braziliaan is in gesprek geweest met het Amerikaanse team, net zoals De Vries, die met meerdere teams sprak tijdens het laatste raceweekend in Londen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws