Update | Schumacher kritisch op Mekies: 'Dan zie ik niet veel hoop voor een titel' Formule 1
Formule 1

Update | Schumacher kritisch op Mekies: 'Dan zie ik niet veel hoop voor een titel'

Update | Schumacher kritisch op Mekies: 'Dan zie ik niet veel hoop voor een titel'

Laurent Mekies, technisch directeur van Ferrari, vond de kwalificatie voor de sprintrace van Brazilië net een loterij. De weersomstandigheden waren erg tricky en dat maakte de bandenkeuze lastig. De Scuderia besloot daardoor Carlos Sainz op de droge band te zetten en Charles Leclerc op de intermediate band, ze dachten namelijk dat er nog wat regen zou vallen. Die regen bleef uit, en dat leverde Ferrari een vrijdag met gemengde gevoelens op.

Bij de aanvang van de derde sessie van de kwalificatie reed Leclerc de Ferrari-garage uit met de intermediate band onder zijn F1-75. Daarmee was hij ook direct de enige, de rest van de coureurs reden met slicks. Het weer was behoorlijk wisselvallig en het was geen periode van tijd echt droog, dus de miezerregen maakte het wat moeilijk voor de teams om de bandenkeuze te bepalen. Zo ook voor de Scuderia. 'De kwalificatie was net een loterij', trapt Mekies af bij de internationale media. 'In Q3 probeerden we een andere strategie met de twee coureurs omdat we wat regen verwachtten, die kwam ook, maar een paar minuten later.'

Hierdoor had de Monegask het erg moeilijk op zijn intermediate banden. Na wat onduidelijke communicatie met de pitmuur kwam Leclerc opnieuw binnen. 'Achteraf kunnen we zeggen dat we het anders aan moesten pakken, maar het is niet zo simpel als het we willen beschrijven', legt Mekies uit. Deze strategie kostte Ferrari wel een goede startpositie. Leclerc zal aan de sprintrace beginnen vanaf de tiende positie. Hij moet dus nog wat werk verrichten om een goede plek te bemachtigen voor de race van de zondag. Teamgenoot Sainz start de sprintrace vanaf P5 en heeft nog een gridstraf van vijf plekken voor de hoofdrace.

Mekies: 'Het spijt ons voor Leclerc'

De pitmuur van Ferrari was zich ervan bewust dat er voor Leclerc veel meer in zat, Mekies levert dan ook zijn excuses aan het adres van de Ferrari-coureur. "Het spijt ons voor Leclerc. Hij kon niet zijn ware potentie laten zien. Maar de lastige omstandigheden veranderden snel, zoals dat ook al gebeurde in Q1. Zeker, we moeten dit verbeteren en deze ervaring is dan nuttig om te gebruiken en van te leren', aldus de Fransman.

Update 18:10u (12/11) | Schumacher kritisch op Mekies: 'Dan zie ik niet veel hoop voor een titel'

Ralf Schumacher is kritisch op het beleid van Laurent Mekies. De racedirecteur van Ferrari legde op vrijdag in Brazilië uit dat het een bewuste keuze was om beide auto's in de laatste sessie op andere banden te zetten. Bij beide coureurs ging het mis, want met een vijfde en een tiende plaats kan de Scuderia niet tevreden zijn. Dat zorgt voor de nodige kritiek.

'Ze zullen wat dingen moeten veranderen', begint Schumacher tegenover Sky Deutschland. 'Als het zo blijft, zie ik niet veel hoop voor de titel, want het potentieel was er dit jaar om voor het wereldkampioenschap te racen. De auto was snel en ze slaagden er steeds in om er het minste van te maken. Er moet dringend iets gebeuren in de leiding, anders wordt het moeilijk', besluit de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws