Verstappen weet hoe Red Bull-dominantie kan worden gestopt: 'Niet steeds alles veranderen' Formule 1
Formule 1

Verstappen weet hoe Red Bull-dominantie kan worden gestopt: 'Niet steeds alles veranderen'

Verstappen weet hoe Red Bull-dominantie kan worden gestopt: 'Niet steeds alles veranderen'

Dat er altijd een dominant team is in de Formule 1, is op zich een gegeven. Zelden doen zich seizoenen voor waarin meerdere teams echt strijden voor de prijzen tot het einde toe. Dit jaar steekt Red Bull Racing wederom met kop en schouders boven de concurrentie uit en dat roept de nodige vragen op. Max Verstappen wijst erop dat er altijd al dominante periodes van teams waren en heeft een oplossing om het veld dichter bij elkaar te brengen.

'We hebben dit soort situaties altijd al gezien in de Formule 1', zo citeert Motorsport.com de Nederlander, die ook een oplossing heeft voor het zogenoemde probleem. 'Als de regels voor een langere periode stabiel blijven, zal het veld ook dichter op elkaar schuiven. Misschien is dit iets waar we eens naar moeten kijken.' Zoals in de voorgaande periodes van dominantie, of het nou Mercedes, Ferrari of Red Bull is, laait ook nu weer de discussie op of dominantie slecht is voor de sport. Verstappen wijst er echter op dat zulke periodes zich al zo vaak hebben voorgedaan en dat dat lastig te vermijden is. 'Er zijn gewoon altijd teams die nieuwe mazen in de wet vinden en een voorsprong opbouwen op de rest van het veld.'

Wanneer de regels wat langer stabiel zouden blijven, neemt de competitie vooraan vanzelf toe volgens de Limburger. 'Als iedereen op zoek moet naar kleine updates vooraan, kan de rest makkelijker op hetzelfde niveau komen. Op een gegeven moment wordt het dan een competitie waarin alle details het verschil kunnen maken.' De komende jaren zouden hier het bewijs van kunnen leveren. De Formule 1 heeft, naast de grotendeels stabiele regels de komende jaren, ook nog enkele andere maatregelen genomen om het veld dichter bij elkaar te brengen.

Tijd voor de windtunnel

Een van de maatregelen is de verdeling van de windtunneltijd. De teams krijgen meer tijd om te testen naarmate ze lager eindigen in het kampioenschap. Dit zou volgens Verstappen ook zijn effect moeten hebben de komende jaren. 'Die testtijd is wel van groots belang, zo worden de gaten sneller gedicht. Dat kost nog steeds wat tijd, maar het gaat wel sneller zo.' Vooralsnog lijkt Red Bull de touwtjes nog stevig in handen te hebben en dat zal niet zomaar veranderen, maar dat hoort ook bij de sport volgens de Nederlander. 'Als je kijkt naar de geschiedenis, zie je dat er altijd teams zijn die dominant zijn. Dat komt en gaat, daar hoeven we niet raar van op te kijken.'

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws