Vertrek Marko niet aan de orde: 'Als je Verstappen kunt begeleiden, is aftreden geen optie' Formule 1
Formule 1

Vertrek Marko niet aan de orde: 'Als je Verstappen kunt begeleiden, is aftreden geen optie'

Vertrek Marko niet aan de orde: 'Als je Verstappen kunt begeleiden, is aftreden geen optie'

Helmut Marko heeft gereageerd op de geruchten over een terugkeer van Sebastian Vettel naar Red Bull Racing. Daar zou de man uit Heppenheim de taken van Marko overnemen, maar dat is nog niet het geval. De adviseur van de Oostenrijkse renstal denkt dat Vettel nog geen trek heeft in een terugkeer naar de Formule 1 en Marko zit zelf ook nog prima op zijn plek bij Red Bull. De geruchten over een mogelijk vertrek kloppen dan ook niet.

De afgelopen weken hebben meerdere mensen gesuggereerd dat Vettel in de voetsporen van de Red Bull-adviseur kan treden. 'We hebben vaker contact', geeft Marko aan bij Blick. 'Seb is nog steeds zichzelf aan het ontdekken. Ik denk niet dat hij weer naar elke race wil reizen en meer wil werken met aanzienlijk minder loon.' Zelf denkt de man uit Graz ook absoluut nog niet aan stoppen. 'Als je een coureur als Verstappen kunt begeleiden, is aftreden geen optie. Met een ander rijdersduo zou mijn situatie zeker anders zijn geweest.'

Toch zijn er niet alleen geruchten over een terugkeer van de viervoudig wereldkampioen. Door de wisseling van de wacht bij Red Bull, na het overlijden van Dietrich Mateschitz, is de relatie met het raceteam een stuk minder. De positie van Marko zou namelijk wankel zijn en datzelfde kan gezegd worden over de positie van Franz Tost bij AlphaTauri. 'Ik kan alleen zeggen dat ik woensdag bij Red Bull in Salzburg zal zijn. En deze onderwerpen staan daar niet op de agenda', zegt Marko stellig.

Marko: 'Snap niet dat Vasseur alles zo optimistisch kan bekijken'

Na een lange pauze keert de Formule 1 aankomend weekend weer terug met de Grand Prix van Azerbeidzjan. Red Bull is na de dominante start de duidelijke favoriet voor de zege, maar de concurrentie gaat met wat dingen komen. 'Mercedes wil duidelijk laten weten dat er wat gaat gebeuren en komt naar Bakoe met nieuwe updates. En Ferrari presteert tot nu toe beneden het niveau. Ik begrijp echter niet dat teambaas Vasseur alles zo optimistisch kan bekijken', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws