De Vries uitgeschakeld in Q1: 'Toen liep ik al achter de feiten aan' Formule 1
Formule 1

De Vries uitgeschakeld in Q1: 'Toen liep ik al achter de feiten aan'

De Vries uitgeschakeld in Q1: 'Toen liep ik al achter de feiten aan'

Nyck de Vries is niet tevreden met zijn eerste kwalificatie van het nieuwe seizoen. De Nederlander kwalificeerde als laatste, maar schuift een plekje op doordat Pierre Gasly's snelste rondetijd werd geschrapt. Wel was de AlphaTauri-debutant slechts ruim een seconde langzamer dan Carlos Sainz in Q1 en dat het zo dicht bij elkaar zit, komt niet als een verrassing.

Dat neemt alleen niet weg dat de Nederlander over het algemeen niet blij is met zijn 'eerste' kwalificatie. 'Het doel is altijd om zo ver mogelijk voorin te kwalificeren', vertelt de rookie bij Viaplay. 'Op zich was ik vrij oké met mijn eerste twee runs, maar in mijn laatste run kon ik de stap niet maken. Ik denk dat de achterbanden net niet warm genoeg waren. Uiteindelijk waren we niet snel genoeg om beter te kwalificeren.'

Maar dat de kwalificatie in Bahrein mis is gegaan, wil De Vries ook weer niet zeggen. 'Nou ja, misgegaan, het is meestal een samenkomst van omstandigheden', vindt de coureur uit Sneek. 'Maar ik heb in iedere run een klein foutje hier en daar gemaakt. De tweede run was het meest compleet en in de laatste begon ik al achter de feiten aan te lopen vanaf bocht één.'

De Vries kijkt vooruit naar betere GP Bahrein

Nu is het tijd om vooruit te blikken op zijn 'debuutrace' in de Formule 1. Daar is De Vries een stuk positiever over. 'Volgens mij waren onze long runs relatief gezien iets beter dan onze short run pace, maar we gaan er het beste van maken.' Toch zat De Vries niet al te ver weg van Sainz in Q1. Het middenveld was sowieso erg close. 'Dat hadden we al verwacht, dat het middenveld zo extreem dicht bij elkaar zit. Dan kan je er heel makkelijk in Q1 uitliggen of erbij zitten', aldus De Vries.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws