Wolff hoopt dat de gifbeker leeg is: 'Japan liet het niet zien, maar er is progressie geboekt' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopt dat de gifbeker leeg is: 'Japan liet het niet zien, maar er is progressie geboekt'

Wolff hoopt dat de gifbeker leeg is: 'Japan liet het niet zien, maar er is progressie geboekt'

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt uit naar de terugkeer naar China, maar is nog niet al te enthousiast over welke resultaten de coureurs op het Shanghai International Circuit kunnen boeken. Volgens de Oostenrijker lieten de gescoorde punten het in Japan niet zien, maar toch heeft de Duitse renstal vooruitgang geboekt. Velen verwachten dat hen een lastige taak staat te wachten in China.

Na vijf jaar keert de Formule 1 terug naar China. Mercedes heeft goede herinningen aan het circuit in Shanghai, waar ze als constructeur de meeste overwinningen heeft geboekt, namelijk zeven. Lewis Hamilton is de meest succesvolle coureur in China, hij won zes keer. Of daar dit jaar een zege aan toegevoegd kan worden, is nog maar net de vraag. Mercedes kampt voor het derde jaar op rij met een tegenvallende bolide en tot nu toe heeft ze nog niet meer dan 34 punten kunnen scoren. Ze staat al honderd punten achter Red Bull Racing in het klassement.

Wolff kan niet anders dan positief proberen te zijn. 'We kijken ernaar uit om te racen in Shanghai en de F1 terug te brengen naar de Chinese fans', zegt hij in een preview van Mercedes. 'Ik ben er zeker van dat het een fantastisch evenement zal worden. De resultaten in Japan lieten het niet zien, maar we hebben solide vooruitgang geboekt met onze auto op Suzuka', vervolgt de Oostenrijker. De teams zullen in China ook de eerste sprintrace van het jaar gaan verrijden. 'De wijzigingen in het format, inclusief de tweede Parc Fermé-periode, zullen een verbetering zijn voor het algehele ritme van het weekend.'

Wolff gaat de uitdaging aan: 'We kijken uit naar die test'

Het eerste sprintweekend van het jaar zal ook een bepaalde hoeveelheid aan onvoorspelbaarheid toevoegen. In een verandering ten opzichte van vorig jaar, waarbij teams zich na VT1 committeerden aan een set-up voor het hele weekend, zullen ze nu na de sprintrace nog wel wijzigingen kunnen aanbrengen aan de set-up. 'Het enkele uurtje trainen legt nog steeds druk op het maken van de juiste beslissing, zonder overal data van te hebben', zegt Wolff. 'We kijken uit naar de test en om verder op het weekend van Japan te bouwen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws