Tung stipt belangrijke discrepantie aan in Verstappen-uitspraak Pérez: 'Baanpositie erg belangrijk' Opinie
Opinie

Tung stipt belangrijke discrepantie aan in Verstappen-uitspraak Pérez: 'Baanpositie erg belangrijk'

Tung stipt belangrijke discrepantie aan in Verstappen-uitspraak Pérez: 'Baanpositie erg belangrijk'

Sergio Pérez was er na afloop van de voor hem teleurstellend verlopen Grand Prix van Australië van overtuigd dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, mocht hij niet zijn uitgevallen, ook niet had gewonnen in Melbourne. Ho-Pin Tung is daar echter nog niet zo zeker van. De analist denkt dat de situatie van Verstappen wellicht niet helemaal te vergelijken is met die van Pérez en hij legt uit waarom.

In Australië had Pérez, na de uitvalbeurt van zijn teamgenoot Verstappen, een gouden kans om eindelijk weer eens een race te winnen. De Mexicaan had bij zijn inhaalactie op Fernando Alonso echter schade opgelopen, veroorzaakt door een tear-off onder zijn auto, zo zou teambaas Christian Horner meteen na afloop het tegenvallende resultaat (P5) van Pérez verklaren.

Tung twijfelt aan uitleg Pérez

De schade heeft hem verhinderd om een beter resultaat te boeken op het Albert Park Circuit, al denkt de zesvoudig Grand Prix-winnaar zelf dat de overwinning er niet in had gezeten, ook niet zonder de problemen. Verstappen verklaarde na afloop wel dat een tiende opeenvolgende zege in het vat zat. Pérez geloofde daar echter niet in en de Mexicaan wist zeker dat Carlos Sainz hoe dan ook zou hebben gewonnen. Tung heeft echter zo zijn bedenkingen bij de uitspraak van de teamgenoot van Verstappen.

'Dat vind ik een beetje gissen, want zeker in Melbourne is de baanpositie erg belangrijk. Verstappen reed op kop en Pérez reed in de turbulente lucht achter andere auto's', noemt Tung in zijn nabeschouwing voor NU.nl meteen al een belangrijk verschil op. 'Melbourne is een circuit waar, afhankelijk van de auto en afstelling, zowel de voorbanden als de achterbanden harder kunnen slijten. We hoorden Verstappen gedurende het weekend vaak klagen over zijn voorbanden. We zouden dus kunnen aannemen dat dit voor Red Bull afgelopen weekend de limiterende factor was', aldus Tung, die de uitleg van Pérez ergens ook wel lijkt te begrijpen.

"Als je een auto hebt waar de grootste zwakte de slijtage aan de voorbanden is en je ook nog eens in de turbulente lucht rijdt zoals Pérez, dan kan ik me voorstellen dat hij een lastige race heeft gehad en dat dan denkt', vervolgt Tung. 'Maar als Verstappen hypothetisch zonder de problemen met zijn rem in de schone lucht aan de leiding was gebleven, was zijn bandenslijtage heel anders geweest dan die van Pérez. Dan had Verstappen dat veel beter kunnen managen. Natuurlijk moeten we wel realistisch zijn en meewegen dat het op dit circuit door de vier DRS-zones niet eenvoudig is om weg te rijden. Er was ook een kans dat hij een tijdje met Sainz stuivertje zou hebben gewisseld om de leiding', denkt Tung.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws