Windsor vindt Pérez ideaal voor Red Bull: 'Verstappen wil een nummer twee naast zich hebben' Opinie
Opinie

Windsor vindt Pérez ideaal voor Red Bull: 'Verstappen wil een nummer twee naast zich hebben'

Windsor vindt Pérez ideaal voor Red Bull: 'Verstappen wil een nummer twee naast zich hebben'

Analist en voormalig teammanager Peter Windsor ziet weinig reden voor Red Bull Racing om een coureurswissel te overwegen. Sergio Pérez staat al maandenlang onder druk bij het Oostenrijkse team, maar Windsor denkt dat Verstappen het juist wel fijn vindt dat hij weinig te duchten heeft van de Mexicaan.

In een recente livestream op YouTube behandelde Windsor vragen van luisteraars. Zo kreeg de 71-jarige Brit onder meer de vraag welke coureur het snelste zou zijn, als iedereen in eenzelfde, perfecte auto reed. 'Je vraagt eigenlijk wie de snelste coureur wereldwijd is! Het is moeilijk om voor te stellen dat het Max (Verstappen, red.) niet zou zijn, als je ziet hoeveel ronden hij de afgelopen jaren heeft gereden in geweldige auto's', zegt Windsor over de regerend wereldkampioen.

Toch wijst hij ook naar verschillende andere topcoureurs. 'Als het een enorm snelle auto is, met dus een goede sweet spot, veel grip, en een perfecte balans, dan zouden Lewis (Hamilton, red.), Charles (Leclerc, red.), Oscar Piastri, en George Russell ook heel snel zijn. Lando (Norris, red.) zou daar misschien net wat achter zitten. Als je me nu vraagt wie de snelste coureur op de planeet is, moet dat Max wel zijn. Hij is zo'n belangrijk onderdeel van die ijzersterke combinatie. Waarom zou hij niet het snelste zijn? Hij heeft zóveel vertrouwen!'

Windsor denkt dat Verstappen blij is met Pérez

De laatste weken laaien de speculaties over een toekomst van Norris bij Red Bull op, en dus beantwoordde Windsor ook een vraag over of de 23-jarige Brit een goede teamgenoot voor de Limburger zou kunnen zijn. 'Dat zou hij zeker kunnen zijn. Hij is een wat meer gepolijste coureur dan Sergio Pérez, en ook wat sneller. Qua snelheid is hij niet de coureur die Max echt zou kunnen irriteren', zo wordt Verstappen duidelijk hoger ingeschat door Windsor.

Toch is Windsor het niet zozeer eens met de kritiek aan het adres van de 33-jarige coureur. 'Er is niks mis met Pérez als de coureur naast Verstappen, want dat is het soort coureur dat hij graag wil hebben. Hij wil een nummer twee hebben', meent Windsor te weten. Pérez heeft dit jaar wel al behoorlijk wat schade gereden, en dat gaat allemaal van het budget af bij Red Bull - vermoedelijk is Verstappen, die onderaan staat in het brokkenpiloten-klassement, daar minder blij mee. Op veel succesjes hoeft Pérez dit seizoen in ieder geval niet meer te rekenen, als het aan Windsor ligt. 'Ik voorspel dat Max alle overige races ook nog gaat winnen, nadat hij kampioen wordt, omdat hij een pure racer is.'

Poll

Denk jij dat Verstappen blij is met Pérez als teamgenoot?

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws