Binotto over vierde plek Leclerc: 'Heeft niks met pech te maken' Formule 1
Formule 1

Binotto over vierde plek Leclerc: 'Heeft niks met pech te maken'

Binotto over vierde plek Leclerc: 'Heeft niks met pech te maken'

Mattia Binotto is om meerdere redenen ontevreden over hoe de Grand Prix van Monaco is verlopen. Charles Leclerc en Carlos Sainz mochten nog vanaf de eerste startrij beginnen, maar uiteindelijk pakte Ferrari geen één-twee tijdens de race. Sainz wist zijn tweede plek wel te behouden, maar Leclerc kwam pas als vierde over de streep. Binotto had gehoopt gehoor te vinden bij de wedstrijdleiding nadat Max Verstappen over de gele lijn ging bij het uitrijden van de pitstraat, maar de wedstrijdleiding gaf de teambaas geen gelijk.

Het weekend verliep tot aan de race op zondag zeer positief voor de Italiaanse renstal. Leclerc begon op poleposition met zijn teamgenoot vlak achter zich. Door enkele verkeerde inschattingen qua strategie wist Sergio Pérez er uiteindelijk met de overwinning vandoor te gaan. 'Als je aan de leiding gaat in Monaco en slechts als vierde eindigt, dan heb je gewoon iets fout gedaan', wordt Binotto geciteerd door Auto, Motor und Sport. 'Dat heeft niks meer met pech te maken. We hebben fouten gemaakt in het beoordelen van de situatie en in het maken van een beslissing.'

'We hadden Charles of een ronde eerder naar binnen moeten halen of helemaal niet', vervolgt Binotto. Achter Leclerc gingen de beide coureurs van Red Bull Racing naar binnen om over te stappen op de intermediates. Uiteindelijk besloot Ferrari te reageren door de Monegask ook naar binnen de halen, maar hierdoor kwam hij achter Pérez terecht, terwijl Sainz slechts één keer stopte om over te gaan op hards. Leclerc moest dus opnieuw stoppen en deed dat direct na zijn teamgenoot, waardoor hij uiteindelijk ook zijn positie kwijt was aan Verstappen.

Het protest van Ferrari

Toen Verstappen voor Leclerc de pits uitkwam, kende de Nederlander een hachelijk moment. De coureur van Red Bull leek over de gele lijn te rijden bij het uitrijden van de pitstraat. Pérez kende eenzelfde soort moment, waardoor Ferrari besloot een protest in te dienen. 'Het protest was niet specifiek gericht naar Red Bull. We wilden gewoon een uitleg hebben. Er staat heel duidelijk dat je rechts van de gele lijn moet blijven. Dat staat al in de regels sinds de race in Istanbul van 2020. Dit had ervoor moeten zorgen dat er geen misverstanden meer zouden zijn.'

Ferrari wilde race gewoon starten

De momenten van Verstappen en Pérez waren niet de enige problemen die Ferrari wilde aankaarten bij de FIA. De start van de race werd uitgesteld vanwege de hevige regenval in Monaco. Volgens Binotto had de race gewoon van start kunnen gaan om drie uur. 'We hadden op tijd de regenbanden onder de auto's. Dat laat zien dat we als team heel erg goed georganiseerd zijn. Ik snap niet waarom de wedstrijdleiding besloot om de start van de race uit te stellen', besluit de Ferrari-teambaas.

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws