De Vries wil niet te lang in feeststemming hangen: 'Snel weer naar de orde van de dag' Formule 1
Formule 1

De Vries wil niet te lang in feeststemming hangen: 'Snel weer naar de orde van de dag'

De Vries wil niet te lang in feeststemming hangen: 'Snel weer naar de orde van de dag'

Nyck de Vries is heel erg blij dat iedereen positief reageerde op zijn debuut in de Formule 1. De Formule 2- en Formule E-kampioen moest afgelopen weekend Alexander Albon vervangen nadat er bij de coureur van Williams een blindedarmontsteking werd geconstateerd. De reservecoureur van Mercedes deed dat zeker naar behoren, want hij wist direct punten te scoren nadat hij als negende over de streep wist te komen. Of dit er ook voor heeft gezorgd dat De Vries in 2023 op de grid te vinden is, weet hij nog niet.

Na de Grand Prix van Italie was iedereen in de pers lovend over de Nederlandse coureur. 'Ik was echt overrompeld door alle reacties', zegt de man uit Sneek bij Omroep Fryslân. 'Die kwamen uit alle hoeken: Friesland, Nederland, en uit de sport.' Veel coureurs lieten zich na afloop van de race horen. Onder andere Max Verstappen, Lewis Hamilton, en Pierre Gasly waren lovend over De Vries. 'Iedereen leek het ons echt te gunnen.'

De coureur gaf voorafgaand aan de race al aan dat hij redelijk zenuwachtig was en maar moeilijk in slaap kon komen. Na de Grand Prix was het ook lastig voor De Vries om in slaap te komen. 'Ik heb vannacht door de energie niet goed geslapen. Ik wilde dat de dag niet zou eindigen. De afgelopen 48 uur heb ik enorm genoten. Maar het leven gaat nu weer verder. Dit is een belangrijke tijd in mijn carrière, daarom wil ik snel weer overgaan tot de orde van de dag.'

De Vries: 'F1 is een dynamische wereld'

Na de puntenfinish laait de discussie over een mogelijke plek in de Formule 1 weer op. Jost Capito deed na afloop best geheimzinnig over de toekomst van de reservecoureur van Mercedes. 'Het is een dynamische wereld. Om die reden is het lastig in te schatten hoe het met mijn kansen staat. Wat er zondag is gebeurd, heeft ongetwijfeld een zetje gegeven. Maar het is niet aan mij wie er in hun auto komt te zitten. Maar wat er ook gebeurt, dit debuut pakken ze me niet meer af', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws