F1 in het kort | Alonso stopte in 2018 vanwege Mercedes-dominantie: 'Waren acteurs in hun film' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Alonso stopte in 2018 vanwege Mercedes-dominantie: 'Waren acteurs in hun film'

F1 in het kort | Alonso stopte in 2018 vanwege Mercedes-dominantie: 'Waren acteurs in hun film'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Alonso stopte in 2018 vanwege Mercedes-dominantie: 'Waren acteurs in hun film'

Fernando Alonso keerde na een pauze van twee seizoenen terug in de Formule 1. Na het 2018-seizoen besloot de coureur te stoppen, nadat McLaren geen competitieve auto kon bouwen. De tweevoudig wereldkampioen noemt nog een belangrijke reden voor het feit dat hij klaar was met de Formule 1. 'In 2018, toen ik stopte, voelde ik dat het te voorspelbaar was. De dominantie van Mercedes was te groot om echt te genieten van de sport', geeft de coureur toe in gesprek met de Financial Times. 'We waren gewoon acteurs in de film van Mercedes, niet in staat om op enig moment te vechten voor de punten.'

F1 onthult sprintraceprogramma van 2025

De Formule 1-top heeft op donderdag 11 juli bekendgemaakt dat het aantal sprintraces in 2025 opnieuw zes zal zijn. Er komen dus geen sprintraces bij, maar de locaties zullen in 2025 wel een klein beetje veranderen. De sprintrace in Oostenrijk wordt namelijk verplaatst naar Spa-Francorchamps. Net als dit jaar worden de sprintrace ook verreden in China, Miami, Austin, Brazilië en in Qatar. De F1-organisatie is lyrisch over de sprintweekenden, omdat het hoge kijkcijfers oplevert. F1-CEO Stefano Domenicali liet daarom doorschemeren dat ze erover nadachten om meer sprintraces toe te voegen aan de kalender, maar daar wordt in 2025 nog niet mee geëxperimenteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws