Na Wolff tekent ook technisch directeur Allison langdurig contract bij Mercedes Formule 1
Formule 1

Na Wolff tekent ook technisch directeur Allison langdurig contract bij Mercedes

Na Wolff tekent ook technisch directeur Allison langdurig contract bij Mercedes

James Allison, technisch directeur van Mercedes, heeft zijn contract bij het team verlengd. Eerder deze week tekende Toto Wolff een contractverlenging bij de Duitse renstal en nu is het dus de beurt aan Allison om een langdurig contract te tekenen bij de achtvoudig constructeurskampioen. Mercedes hoopt met Allison aan het roer als technisch directeur weer terug te keren naar de competitiviteit van de eerdere gloriejaren.

Eerder dit jaar keerde Allison al terug in zijn rol als technisch directeur, nadat Mike Elliott zijn positie moest verlaten. Sinds de nieuwe reglementen is Mercedes niet competitief genoeg om mee te strijden om de overwinningen, waardoor de Duitse renstal een andere weg in wilde slaan. Met Allison als technisch directeur wordt het concept van de auto in ieder geval helemaal omgegooid. Wolff zei na zijn contractverlenging dat hij zin had om zijn samenwerking met Allison voort te zetten, met nog een contractverlenging tot gevolg.

De technisch directeur is uiteraard ook te spreken over zijn contractverlenging bij Mercedes. 'De Formule 1 heeft me veel voorspoed gebracht, maar niets was mooier dan het beantwoorden van Toto's oproep om in 2017 bij Mercedes te komen', zegt Allison in een persbericht van het team. 'Het is een groot voorrecht om dit avontuur voort te zetten, samen te werken met briljante collega's en gezamenlijk te strijden voor het behalen van kampioenssucces.'

Wolff blij met contractverlenging van sparringpartner

Allison stapte dus in 2017 in bij Mercedes, wat betekent dat hij onderdeel was van vijf constructeurskampioenschappen en vier coureurstitels. In 2021 besloot Allison echter de rol als technisch directeur op te geven vanwege persoonlijke omstandigheden. Wolff is uiteraard blij dat Allison nu weer terug is in zijn oude positie en langer verbonden blijft aan het team. 'Simpel gezegd: hij is de meest indrukwekkende technische leider in onze sport', zegt teambaas Wolff.

De Oostenrijker looft vooral de winnaarsmentaliteit van Allison. 'Die mentaliteit samen kennis, ervaring en vastberadenheid, maken hem ongeëvenaard. Zijn invloed en impact gaan echter veel verder dan dat. Sinds hij in 2017 is toegetreden, is hij een belangrijke sparringpartner voor mij persoonlijk geweest. We kunnen elkaar openlijk en eerlijk uitdagen; een belichaming van de cultuur van het team die essentieel is om ons allemaal op ons allerbest te laten presteren', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws