Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Nederland 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Nederland 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Nederland 2022?

De dag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland 2022 is aangebroken. Zaterdagmiddag zullen de Formule 1-coureurs hun beste beentje voorzetten om een zo goed mogelijke plek op de startopstelling te realiseren. Hoe laat de kwalificatie begint op het Circuit Zandvoort, lees je hieronder.

Om 15.00u begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Dat is een uur eerder dan normaal, gezien de kwalificaties in Europa doorgaans om 16.00u zijn. Het betekent ook dat de derde en laatste vrije training een uur eerder is. Deze begint om 12.00u en duurt dan tot en met 13.00u, wat anders de starttijd was geweest van de laatste trainingssessie.

Verstappen zoekt verbetering voor kwalificatie GP Nederland

Max Verstappen is voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland nog zoekende naar verbetering. De Red Bull Racing-coureur viel in de eerste vrije training stil met versnellingsbakproblemen en miste zodoende een hele sessie aan baantijd. Die kreeg hij vervolgens in de tweede vrije training, al leek daar de snelheid nog niet goed erin te zitten. De Nederlander kwam niet verder dan plek acht en zag ook hoe teamgenoot Sergio Pérez worstelde.

De Mexicaan moest het zelfs doen met de twaalfde plaats. Red Bull moest hierdoor de Ferrari's, Mercedessen en ook de McLarens en Alpine's voorlaten op de vrijdag in Zandvoort. Op zaterdag is het dus de taak aan het complete Red Bull-team om verbetering te zoeken om zo mee te kunnen doen om poleposition en anders de top drie. Wie pole pakt, zullen we zien om 16.00u, wanneer de kwalificatie voorbij is.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Nederland 2022?
Max Verstappen in actie tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland 2022.

GP Nederland live kijken?

De Grand Prix van Nederland wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Nederland

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws