Situatie Jos Verstappen geanalyseerd: 'Max heeft in zijn leven al heel wat met Jos meegemaakt' Opinie
Opinie

Situatie Jos Verstappen geanalyseerd: 'Max heeft in zijn leven al heel wat met Jos meegemaakt'

Situatie Jos Verstappen geanalyseerd: 'Max heeft in zijn leven al heel wat met Jos meegemaakt'

De mannen aan de tafel van het Ziggo Sport Race Café hebben het geruzie tussen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en Jos Verstappen onder de loep genomen. Daarbij wordt vooral met de vinger gewezen naar de Britse teambaas van Max Verstappen, die zich ongelofelijk genoeg op het circuit zelf weinig lijkt aan te trekken van de discussie op de achtergrond.

Robert Doornbos, zelf voormalig Red Bull-coureur, legt in het televisieprogramma de situatie uit, die zich vormde rondom de Legends Parade, waarbij voormalige coureurs in oude Formule 1-auto's zouden rijden. 'Jos Verstappen was ook uitgenodigd, om in de RB8 te rijden. Als we Jos begrijpen, is Christian Horner daarvoor gaan liggen, omdat hij dat niet wil. Waarom zou je dat niet willen?' zo vraagt Doornbos zich af waarom er zo moeilijk wordt gedaan om een demonstratie.

Horner zou volgens Doornbos er alles aan willen doen om te zorgen dat Jos Verstappen niet op de beelden te zien was. 'Als het wel zou gebeuren, en Horner hier niks tegen kon doen, mocht hij niet gefilmd worden. Dan begrijp ik dat Jos Verstappen denkt: waar gaat dit over? Dit is toch kinderachtig. Hij dacht: dan stap ik uit, bekijk het maar.' Doornbos vindt het ook onbegrijpelijk dat het zo uit de hand loopt omtrent de Legends Parde. 'Dit is toch raar? Die twee liggen elkaar niet. Het geeft wel weer onrust.'

Jos Verstappen wil eerlijkheid

Van der Zande vindt het vooral gek dat het geruzie inmiddels al maandenlang duurt. 'Dit is een beetje geouwehoer tussen die twee. Het blijft maar doorgaan. Het is niet goed, en het helpt ook niet mee bij Max' prestaties. Waar zijn we mee bezig, joh? Iedereen weet het, en iedereen voelt het. Het zit ook in zo'n team. Het is onhandig als Jos in zo'n pitbox zit, terwijl er stress tussen die twee is. Het is een demo, laat dit lekker gaan', luidt het advies van de coureur.

Wat Doornbos betreft willen beide mannen elkaar ook een hak zetten. 'Jos kiest ervoor om dit aan iedereen te vertellen, omdat hij het Horner onder zijn neus wil wrijven. Het moddergooien is tussen Horner en Toto Wolff ook weer volop gaande', weet de Rotterdammer. Pitreporter Jack Plooij kan Verstappen senior wel begrijpen. 'Jos wil graag dat de waarheid verteld wordt', beseft Plooij, die denkt dat de Limburger een 'alternatieve verklaring' van Red Bull voor wil zijn. 'Vanuit Red Bull wordt het dan met een lulverhaal afgedaan, bijvoorbeeld dat Jos last heeft van zijn linkerteen. Jos gaat meteen in de aanval, door gelijk te zeggen hoe het zit. Dit is gewoon pesten', aldus Plooij.

Verstappen presteert gewoon

Dat Verstappen junior ondanks de onrust op het circuit gewoon weer blijft maximaliseren, vinden de tafelgasten noemenswaardig, maar Van der Zande denkt dat dit goed te verklaren is. 'Max heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt met Jos', aldus Van der Zande. 'Hij kent natuurlijk ook de streken van Jos, en dat heeft hij ook toegepast op Max. Dat weten we uit de documentaire, dus die is niet meer gek te krijgen. Door zijn vader niet, door niemand niet. Een hele dikke huid, heet dat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws