Marko zag Verstappen op harde band extra versnelling vinden: 'Hij was on fire na die straf' Formule 1
Formule 1

Marko zag Verstappen op harde band extra versnelling vinden: 'Hij was on fire na die straf'

Marko zag Verstappen op harde band extra versnelling vinden: 'Hij was on fire na die straf'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko gaf aan dat Max Vestappen niet meer te houden was nadat hij die vijfsecondenstraf kreeg en op de harde band echt liet zien wat er in hem zat. Volgens de Oostenrijker reed Verstappen agressief, maar wel fair. De 80-jarige is tevreden met het weekend in Las Vegas en erg trots dat Red Bull weer iets voor elkaar heeft gekregen wat nog nooit eerder is voorgekomen.

Verstappen won in Las Vegas zijn 53ste zege, maar kreeg hem zeker niet cadeau. Nadat hij Charles Leclerc buiten de baan duwde in de eerste bocht tijdens de openingsronde kreeg de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden. Die loste hij af bij zijn eerste pitstop, waardoor hij onderin het middenveld weer terugkeerde op de baan. 'We hadden op de mediumband een hogere slijtage dan we hadden verwacht. Ferrari was op dat vlak dus beter', zegt Marko in gesprek met de Oostenrijkse tak van Sky Sports.

'Na de straf merkte je aan de boordradio dat Max nu echt on fire was. Op de harde band heeft hij laten zien wat er in hem zit. Hij reed agressief, maar wel fair', vindt de 80-jarige, terugdenkend aan het gevecht met George Russell en de andere coureurs die hij inhaalde op de baan. 'Toen hij uit de DRS was (van Leclerc, red.) reed hij rustig door en wisten we dat we zonder zorgen naar huis konden rijden', aldus Marko. Verstappen staat met 53 zeges op gelijke hoogte met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Eerder in het 2023-seizoen had hij Ayrton Senna en Alain Prost al gepasseerd.

'Op dit seizoen had een smet gezeten als we dat niet hadden bereikt'

Voorafgaand aan het weekend in Las Vegas had Sergio Pérez een missie: de P2 in het kampioenschap pakken. Hij was nog in gevecht met Lewis Hamilton, die ook zijn slag wilde slaan. Door P3 te pakken in de race stelde de Mexicaan ook zijn plek in het kampioenschap veilig. 'Na dit seizoen zijn we op de een of andere manier onbescheiden geworden. Op dit seizoen had een smet gezeten als we dat niet hadden bereikt', zegt Marko over het feit dat Red Bull het record van meeste overwinningen van een team in een seizoen heeft verbroken. 'We zijn er zeer trots op', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws