Ook na Qatar blijft Marko hoopvol: 'We geven de wereldtitel niet op' Formule 1
Formule 1

Ook na Qatar blijft Marko hoopvol: 'We geven de wereldtitel niet op'

Ook na Qatar blijft Marko hoopvol: 'We geven de wereldtitel niet op'

Max Verstappen wist in Qatar opnieuw niet te winnen van Lewis Hamilton, maar desalniettemin blijft Helmut Marko optimistisch voor de overwinning in het kampioenschap. Momenteel staat Verstappen nog altijd eerste in het WK, met 'slechts' acht punten voorsprong op regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Marko zag Verstappen vlak voor de start van de race een gridstraf incasseren en dat hielp niet bepaald mee tijdens de race, zag de adviseur van het team. 'Als Max als tweede was gestart, was het closer geweest. Nu verloor hij logischerwijs wat tijd in de beginfase en moest hij daarin meer vragen van zijn banden. We hadden dit weekeinde niet de perfecte afstelling van de auto ten opzichte van Mercedes. Hamilton werd juist per sessie beter', analyseert Marko, geciteerd door De Telegraaf.

Marko: 'We moeten nog minimaal één keer winnen'

Het gat tussen Verstappen en Hamilton is kleiner geworden en dus is er ook minder marge voor fouten in de komende races. 'We liggen voor, maar ik voel me zeker nog niet comfortabel', stelt Marko. 'We moeten een van de laatste twee races winnen, zo simpel is het. Alles moet tijdens een weekeinde perfect zijn. Het gaat alleen tussen Max en Lewis, de anderen zijn nergens. De motor van Hamilton zal niet meer zoveel vermogen hebben zoals vorige week in Brazilië. Daarnaast denk ik niet dat ze hun ‘speciale’ achtervleugel hier hebben gebruikt, want het verschil in topsnelheid was kleiner.'

Hier en daar wordt gefluisterd dat de laatste twee circuits 'Mercedes-circuits' zijn, maar Marko wil daar niet aan. 'Dit jaar loopt het zo vaak anders dan vooraf wordt voorspeld. Op papier was het circuit in Brazilië onze beste kans, maar eerder in Austin werd dat weer over Mercedes gezegd en wonnen wij. Max heeft veel punten verloren in Baku, Silverstone en Boedapest. Normaal gezien was het kampioenschap al voor ons geweest. We moeten nu terugvechten. Als je niet tegen druk kan, zit je in de verkeerde business.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws