Pérez vreest voor kansen Red Bull: 'Dat speelt niet in ons voordeel als in België' Formule 1
Formule 1

Pérez vreest voor kansen Red Bull: 'Dat speelt niet in ons voordeel als in België'

Pérez vreest voor kansen Red Bull: 'Dat speelt niet in ons voordeel als in België'

Sergio Pérez kwam niet verder dan een vijfde startpositie voor de Grand Prix van Nederland, en daar baalt de Mexicaan flink van. Volgens hem was er meer mogelijk in zijn laatste run, maar door een spin kon deze niet worden afgemaakt. Dat zorgde er ook voor dat de Mercedes-coureurs geen betere tijden konden noteren, en dat Pérez dus op de derde startrij staat.

'Het was jammer, ik was bezig aan een goede ronde', begint Pérez in gesprek met RaceFans.net. 'Toen ik het gas oppakte ging ik vrij agressief en raakte toen net het grind en verloor gewoon de achterkant, helaas. Ik lag drie tienden voor op mijn vorige tijd, dus het zag ernaar uit dat ik nog een tiende of anderhalve tiende had kunnen halen en dan had ik misschien op P4, P3 gestaan.'

Pérez baalt: 'Het is wat het is'

Uiteindelijk moest Pérez genoegen nemen met de vijfde startplek voor de race. Volgens de Red Bull-coureur kon hij ook niet meer uit de auto krijgen dan hij al deed. 'Het is wat het is en hopelijk kan ik in de race een sterke start maken en al vroeg richting de leiding gaan en meedoen in de strijd om de race', aldus Pérez, die nog een belangrijke factor speelt in het constructeurskampioenschap.

Op de vrijdag mistte Red Bull enorm veel snelheid, vergeleken met Spa vorig weekend. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben ze daar iets op gevonden. 'Zo makkelijk is het niet gegaan', zegt Perez. 'We hebben er het hele weekend achteraan gezeten. Het was zeker een moeilijker weekend voor ons dan het in België was. We gaan ons best doen. 'Ik denk dat dit circuit en de baantemperaturen niet zo in ons voordeel spelen als in België', besluit Pérez.

Wint Max Verstappen zijn thuisrace in Zandvoort? Zet in en krijg 1,40 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws