Sainz ziet Ferrari dichterbij komen: 'Maar is het genoeg? Ik denk het niet' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet Ferrari dichterbij komen: 'Maar is het genoeg? Ik denk het niet'

Sainz ziet Ferrari dichterbij komen: 'Maar is het genoeg? Ik denk het niet'

Carlos Sainz denkt dat de Ferrari-bolide beter reageert dan vorig jaar, maar weet niet of de gemaakte stap groot genoeg is om Red Bull Racing uit te kunnen dagen. De Spanjaard ziet het somber in, maar denkt wel dat Ferrari dichter bij de Oostenrijkse renstal staat dan de overige teams. De 29-jarige voelde zich vanaf de eerste ronde comfortabel in de auto.

Ferrari boekte richting het einde van het 2023-seizoen al progressie, maar het was niet genoeg om dicht bij Red Bull te komen. Er was dus behoorlijk wat werk aan de winkel gedurende de winterstop, en Sainz denkt wel dat dat harde werk wat heeft opgeleverd: een veelzijdigere auto. 'Het gevoel is anders dan vorig jaar en ik denk dat dat goed nieuws is', begint Sainz in gesprek met het Spaanse Marca. 'Het is ook waar dat de auto van vorig jaar veel is ontwikkeld, vanaf deze race tot het einde van het jaar. Maar in vergelijking met het begin van vorig jaar is het wel een auto die duidelijk beter aanvoelt.'

Naar het idee van Sainz heeft het team minder fouten gemaakt, minder kopzorgen en gaat het de goede kant op. 'Of het genoeg is om Red Bull te verslaan, dat denk ik niet', gaat de Madrileen verder, die benadrukt wat teambaas Frédéric Vasseur ook al aankaartte. 'Maar we moeten de eerste race afwachten om dat te weten.' Het is altijd moeilijk om na de testdagen conclusies te trekken, maar er wordt over het algemeen verwacht dat Red Bull het beste team is. 'Ik denk oprecht dat Red Bull een stap voor zal zijn, en hun tijden met de C3-band laten dat zien', aldus Sainz.

Tekst gaat verder onder de foto.

carlos sainz ferrari wintertest bahrein 2024
Sainz voelde zich goed in de SF-24, maar de eerste race moet nog komen. (Foto: Pirelli)

Ferrari-exit zal aanpak van Sainz beetje veranderen

Voor Sainz waren deze testdagen de laatste testdagen voor Ferrari. De Spanjaard wordt vervangen door Lewis Hamilton en zal een ander zitje voor 2025 moeten zoeken. Sainz verklaarde eerder al dat de gesprekken over zijn toekomst al lopen. Marca vroeg of het nieuws over zijn vertrek een bevrijdend effect had. 'Nou, ik zou eerst mijn toekomst willen regelen om duidelijk te weten waar ik heen ga, waar ik ga racen, en wat er daarna komt', antwoordt Sainz.

'En daarna, de rest van het jaar, zal de aanpak zeker een beetje veranderen, omdat ik weet dat ik me dit jaar alleen kan focussen op elke race. Uiteraard zullen ze niet veel op mij rekenen om de auto te ontwikkelen en dat stelt me in staat me uitsluitend te concentreren op het halen van het maximale rendement uit de SF-24 en uit mijzelf, om Ferrari en mijzelf het best mogelijke afscheid te geven.' Over zijn stoeltje voor volgend jaar kan hij nog niet echt iets zeggen, de gesprekken lopen, en hij is aan het bekijken wat zijn opties zijn.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws