Shovlin ziet troefkaart bij Red Bull: 'Ze hebben een voordeel met Newey' Formule 1
Formule 1

Shovlin ziet troefkaart bij Red Bull: 'Ze hebben een voordeel met Newey'

Shovlin ziet troefkaart bij Red Bull: 'Ze hebben een voordeel met Newey'

Andrew Shovlin weet dat Mercedes aan het begin van het seizoen verkeerde keuzes heeft gemaakt omtrent het concept van de W13. Hierdoor moest het team gedurende Grand Prix-weekenden experimenteren met enkele onderdelen, en vaak was Lewis Hamilton degene die de nieuwe onderdelen op zijn auto kreeg. Mercedes brengt ook naar Silverstone een upgrade, maar Shovlin verwacht niet dat de renstal ineens de favoriet is voor de overwinning. Toch sluit de ingenieur een zege niet uit.

Het seizoen begon niet goed voor Mercedes. De auto van Hamilton werd gebruikt om mee te experimenteren, maar er wordt gesteld dat de coureur vooral pech had met de nieuwe onderdelen. 'We moesten veel leren, omdat we een grote achterstand hadden', begint Shovlin bij Sky Sports. 'Je kan niet leren zonder te experimenteren. Lewis had gewoon wat pech met de onderdelen, want we weten simpelweg niet welke onderdelen wel werken en welke onderdelen niet werken. De upgrade voor Silverstone is echter redelijk rechtdoorzee. We proberen gewoon het maximale uit de auto te halen.'

Bij Red Bull Racing en Ferrari werken de concepten van de wagens wel. Shovlin ziet dat Red Bull een troefkaart in handen heeft met de ervaring van Adrian Newey. 'Onze ingenieurs werkten niet in die tijd', doelt de Mercedes-ingenieur op het tijdperk met de eerste grondeffectauto's. 'Dus het zou best goed kunnen dat Red Bull een voordeel heeft met Adrian. We weten van onszelf dat we ons werk niet goed genoeg hebben gedaan met het design van deze auto. We werken nu keihard om weer terug te komen.'

Mercedes gaat voor overwinning

Met de upgrade die het team brengt naar Silverstone, hoopt Mercedes een stap voorwaarts te zetten. James Allison stelde al dat er voorzichtig optimisme is binnen het team, en Shovlin wil een overwinning ook niet uitsluiten. 'Het ligt er natuurlijk aan hoe de auto zich gedraagt op het circuit. Als je naar Barcelona kijkt dan zag je dat we niet ver verwijderd waren van de snelheid van de topteams, maar we moeten echt nog wel een stap vooruit zetten. We sluiten een overwinning echter nooit uit, maar we zijn zeker niet de favoriet.

Shovlin over situatie Hamilton

Dinsdag werd een interview van Nelson Piquet opnieuw de wereld in gebracht. De oud-coureur gebruikte een racistisch woord om Hamilton te beschrijven. Bij Mercedes steunt het team haar coureur. 'Hij is een heel belangrijk en zeer geliefd persoon binnen dit team. Wij begrijpen de moeilijkheden die hij heeft doorgemaakt terwijl hij opgroeide in de motorsport, wat voor een lange tijd een industrie was die vol zat met blanke Britse mannen. Daarom werkt hij zo hard om de vooroordelen in de sport te veranderen', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws