Sleutelfiguur Mercedes zoekt naar nieuwe uitdaging: D'Ambrosio stapt mogelijk over naar Ferrari Formule 1
Formule 1

Sleutelfiguur Mercedes zoekt naar nieuwe uitdaging: D'Ambrosio stapt mogelijk over naar Ferrari

Sleutelfiguur Mercedes zoekt naar nieuwe uitdaging: D'Ambrosio stapt mogelijk over naar Ferrari

Terwijl het bij Red Bull Racing één en al chaos lijkt te zijn, valt het kaartenhuis van Mercedes ook deels uit elkaar dankzij het vertrek van Lewis Hamilton. Jérôme D’Ambrosio, de voormalig Formule E-coureur en tevens rechterhand van Mercedes-teambaas Toto Wolff, zou mogelijk ook een overstap maken naar Ferrari aan het einde van dit seizoen.

D’Ambrosio is al langere tijd betrokken bij de wereld van de motorsport, maar begin 2023 sloot hij zich pas aan bij het team van Mercedes. Hij kreeg de rol Driver Development Director toegewezen, maar zijn ervaring als teambaas van het Venturi Formule E-team zorgde ervoor dat velen hem al snel als rechterhand van Wolff zagen. Samen met Gwen Lagrue was hij het afgelopen jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jonge coureurs van Mercedes.

Aflopend contract biedt mogelijkheden voor D'Ambrosio 

Toch lijkt er binnenkort een einde te komen aan het Mercedes-hoofdstuk van D’Ambrosio, want Motorsport.com meldt dat de Belg mogelijk een overstap zal maken naar Ferrari aan het einde van dit seizoen. Het lijkt erop dat hij hiermee het voorbeeld volgt van Hamilton, nadat de zevenvoudig wereldkampioen nog voor de start van het nieuwe seizoen aankondigde dat hij in 2025 zal beginnen aan een nieuw avontuur bij de Italiaanse renstal. Het is niet zeker dat de eventuele overstap van D’Ambrosio ontstond dankzij de overstap van Hamilton, maar bij Ferrari zal hij in ieder geval met open armen ontvangen worden.

Het contract van D’Ambrosio loopt immers aan het einde van 2024 af, en dus heeft de Belg en voormalig teambaas alle ruimte om zelf ook een nieuwe uitdaging te zoeken. Bij Ferrari zou hij mogelijk een soortgelijke rol gaan vervullen door de Ferrari Driver Academy onder zijn hoede te nemen. Die rol is momenteel in handen van Jock Clear, maar hij gaf eerder al aan dat hij wel wat hulp kan gebruiken door alle verplichtingen die hij tijdens raceweekenden al op zijn bord krijgt.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws