Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2022

De races volgen elkaar in rap tempo op, want aankomend weekend staat de Grand Prix van Canada alweer op de planning. Voor het eerst sinds 2019 keert het Formule 1-circus terug naar het Noord-Amerikaanse land. Aangezien we het Europese continent verlaten, betekent dat ook dat de tijden af zullen wijken. De race begint op zondag namelijk om 20.00u, aangezien er een tijdsverschil is van zes uur met de Canadese stad Montreal.

Voor de lokale bevolking worden de sessies op een aangename tijden verreden. De eerste vrije training op vrijdag begint immers om 14.00u lokale tijd, wat voor Formule 1-begrippen een normale tijd is. Desalniettemin worden het voor de Nederlandse kijker een paar late avonden. De tweede vrije training wordt immers om pas om 23.00u verreden en zal dus om middernacht zijn afgelopen. Een dag later zal de kwalificatie pas om 22.00u van start gaan, wat betekent dat de Formule 1 rond 23.00u weet wie op zondag van poleposition vertrekt.

Tijdschema F1 GP Canada 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 20.00u-21.00u
Tweede vrije training Vrijdag 23.00u-0.00u
Derde vrije training Zaterdag 19.00u-20.00u
Kwalificatie Zaterdag 22.00u-23.00u
Race Zondag 20.00u-22.00u

Verstappen op zoek naar tweede podium bij terugkeer GP Canada

De Grand Prix van Canada stond voor het laatst op het programma in 2019. Door de pandemie werd de race twee jaar lang niet gehouden op het Circuit Gilles Villeneuve. De laatste race op het circuit stond vooral bekend om de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg, waardoor hij de overwinning moest laten aan Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam die race als vijfde over de streep.

Een jaar eerder stond de coureur van Red Bull Racing op het podium in Montreal. Het was de eerste, en tevens ook enige, keer dat de Nederlander op het podium stond in Canada. De coureur werd dat jaar derde, nadat hij ook al de derde tijd wist neer te zetten in de kwalificatie. Vettel en Valtteri Bottas kwamen tijdens de race eerder over de streep dan de regerend wereldkampioen.

Max Verstappen wist afgelopen weekend zijn eerste overwinning in Baku te boeken. Aankomend weekend kan hij ook voor het eerst winnen in Canada. (Foto: Red Bull Content Pool)
Max Verstappen wist afgelopen weekend zijn eerste overwinning in Baku te boeken. Aankomend weekend kan hij ook voor het eerst winnen in Canada. (Foto: Red Bull Content Pool)

Ferrari wil vorm omdraaien

Ferrari is de afgelopen Grand Prix-weekenden uitstekend in vorm tijdens de kwalificaties, maar Charles Leclerc en Carlos Sainz weten tijdens de race daar geen gevolg aan te geven. Beide coureurs vielen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan immers uit met technisch malheur. De afgelopen edities van de race in Canada loopt de Italiaanse renstal wel hard op het Circuit Gilles Villeneuve. Tijdens de laatste editie pakte Leclerc een podium in Montreal door als derde te eindigen. Een jaar eerder won Vettel de race in zijn Ferrari-bolide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws