Van der Garde ziet wat Verstappen en Hamilton onderscheidt: 'Dat is het gevoel van de rijder' Formule 1
Formule 1

Van der Garde ziet wat Verstappen en Hamilton onderscheidt: 'Dat is het gevoel van de rijder'

Van der Garde ziet wat Verstappen en Hamilton onderscheidt: 'Dat is het gevoel van de rijder'

Max Verstappen wist de Grand Prix van Groot-Brittannië niet te winnen en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Het materiaal was niet genoeg om de strijd aan te gaan met Lewis Hamilton, dus Verstappen ziet dat hij het maximale eruit heeft gehaald. 'Hij weet dat hij de goede calls heeft gemaakt', zegt analist Giedo van der Garde in de nabeschouwing van Viaplay.

De voormalig coureur denkt dat pitstopkeuzes van de Nederlander doorslaggevend waren voor zijn wedstrijd. 'Hij was één van de eersten. De regen zette door en dan zie je dat Max ziet dat het te hard gaat regenen en dan paf, die inters erop zetten. Een supercall', is Van der Garde van mening. 'Van de inters terug naar de slicks op het einde ook. Het was een aparte call maar het hielp hem wel aan het einde van de race, want die hielden het beter vol dan de softs', stelt hij vast.

Calls van coureurs maken het verschil bij slecht weer

Beslissing als die van Verstappen maken het verschil in wedstrijden met wisselvallig weer, meent de analist. 'Die calls van Lewis en Max, dat is echt het gevoel van de rijder', zegt Van der Garde. Charles Leclerc en Sergio Pérez zijn volgens hem daarentegen te terughoudend in het doorhakken van de knoop. De twee coureurs gingen te vroeg naar binnen voor de intermediate banden, wat ervoor zorgde dat ze allebei puntloos het weekend afsluiten.

Van der Garde heeft er wel begrip voor dat Verstappen niet ontevreden is met het resultaat, ondanks dat hij niet wist te winnen. 'Hij weet natuurlijk dat hij uitloopt in het kampioenschap', noemt de analist als voornaamste reden. Bovendien heeft Verstappen er volgens hem het maximale uitgehaald wat er in zat. 'Hij weet dat hij de goede calls heeft gemaakt en dat het team de goede calls heeft gemaakt', geeft Van der Garde aan.

Red Bull moet problemen oplossen

Het resultaat van vandaag was met het materiaal het hoogst haalbare, maar dat materiaal moet toch echt beter, menen de analisten van Viaplay. 'Andere kant heeft hij ook zoiets van: we zijn niet snel genoeg. Er zijn nog wat problemen om op te lossen. Ze moeten gewoon die updates beter voor elkaar krijgen', aldus Van der Garde. 'Ik denk dat hij met een schuin oog kijkt naar die andere rijders. Hij ziet dat Mercedes sterk wordt en dat McLaren steeds sterker wordt', luidt de voorspelling van de Viaplay-analist voor de komende races.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws