Mogelijke overstap naar Aston Martin nog ver weg voor Tsunoda: 'Moet nog veel bewijzen in drie jaar' Formule 1
Formule 1

Mogelijke overstap naar Aston Martin nog ver weg voor Tsunoda: 'Moet nog veel bewijzen in drie jaar'

Mogelijke overstap naar Aston Martin nog ver weg voor Tsunoda: 'Moet nog veel bewijzen in drie jaar'

Yuki Tsunoda is blij dat AlphaTauri niet verkocht gaat worden door Red Bull Racing. De resultaten van de Italiaanse renstal vallen tegen, maar dat zorgt er juist voor dat de regerend constructeurskampioen intensiever samen wil werken met het zusterteam. Daarnaast is Tsunoda ook enthousiast over de terugkeer van Honda in de Formule 1. Een overstap is volgens de coureur echter nog niet aan de orde.

Helmut Marko maakte nogmaals duidelijk dat het team van AlphaTauri niet verkocht zal worden, maar dat Red Bull juist nog nauwer gaat samen werken met het team. Tsunoda is daar zeer tevreden mee. 'Het is goed voor AlphaTauri, vooral voor de ingenieurs en monteurs', wordt de Japanner geciteerd door Autosport. 'Zij kunnen zich nu volledig op de races concentreren. Ik denk dat het de juiste beslissing is voor Red Bull, omdat ze met Toro Rosso een geschiedenis hebben. En uiteraard is het goed voor mij, het is tenminste één ding waar ik me geen zorgen over hoef te maken.'

Tsunoda wil nog praten over eigen toekomst

Er is nog meer leuk nieuws voor de AlphaTauri. Honda maakt zijn officiële terugkeer in de wereld van de Formule 1 in 2026 en dan gaat de motorleverancier samenwerken met Aston Martin. 'Ik ben erg enthousiast over de terugkeer van Honda', wordt de rijder geciteerd door PlanetF1. 'Het is goed om ze weer terug te zien in de Formule 1-wereld. Het was eigenlijk jammer dat ze vertrokken na zo'n geweldig jaar met Red Bull in 2021. Dus ik zou zeggen dat het goed is, goed voor hen. Ik hoop dat ze weer een succesvol seizoen hebben met Aston Martin.'

Door de terugkeer van Honda wordt Tsunoda ook gelinkt aan een overstap naar Aston Martin. De coureur heeft immers banden met de Japanse autofabrikant. 'Wat mijn toekomst betreft, weet ik het nu eerlijk gezegd niet. Het is te vroeg om daarover na te denken. Het duurt nog lang, drie jaar. Ten eerste voel ik niet veel druk omdat ik sowieso nog veel dingen moet bewijzen in drie jaar. Je wilt natuurlijk wel op het lijstje staan, wat betekent dat je je vaardigheden bewijst', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws