Dit vinden de teams na kwalificatie GP Miami | 'Het wordt een knotsgekke race' Formule 1
Formule 1

Dit vinden de teams na kwalificatie GP Miami | 'Het wordt een knotsgekke race'

Dit vinden de teams na kwalificatie GP Miami | 'Het wordt een knotsgekke race'

De kwalificatie van de Grand Prix van Miami was zeer spannend voor het teams in het middenveld. Sommige teams kwamen beter uit de verf dan anderen, hieronder een overzicht van wat de teams en de coureurs te zeggen hadden na de kwalificatie.

Allereerst het team van Alfa Romeo waar Valtteri Bottas opnieuw sterk voor de dag kwam met een vijfde plek. De Fin bedankt zijn team voor het opbouwen van zijn auto na zijn crash in de vrije traing: 'Ik ben echt tevreden over de prestatie in de kwalificatie. Het was een goed herstel na gisteren, toen we geen gemakkelijke dag hadden. Een grote dank aan het hele team, ze hebben hun taak volbracht toen ze werden opgeroepen om de auto opnieuw op te bouwen', zei Bottas in het persbericht van zijn team.

Zhou Guanyu had een minder goede dag. De Chinees werd in Q3 gehinderd door een file aan auto's in de laatste bocht en moest zodoende zijn ronde afbreken. 'Ik kon maar een snelle ronde doen en toen ik in mijn laatste ronde bij bocht 17 kwam, stond er een hele groep auto's voor me stil, dus moest ik mijn ronde opgeven. Anders denk ik dat ik in de kwalificatie ook in Q2 had kunnen zijn. Voor de race wordt het een uitdaging, inhalen zal niet gemakkelijk zijn, maar het is een circuit waar je gemakkelijk fouten maakt, dus we moeten klaar zijn voor elke kans.'

Aston Martin

Bij Aston Martin waren er blije gezichten, het team kent met de negende plek voor Lance Stroll en een dertiende plek voor Sebastian Vettel genoeg perspectief voor de race. 'Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over onze prestaties. In Q2 zette ik een goede ronde neer om door te gaan naar Q3, maar een deel van me is teleurgesteld dat mijn ronde in Q3 niet samenkwam in de laatste sector. Maar vanaf P10 zouden we morgen in een goede positie moeten zijn om voor de punten te vechten. Met een nieuwe race zijn er altijd veel onbekende factoren in het spel en er zullen zeker kansen zijn', aldus Stroll in het persbericht van Aston Martin.

Vettel kende een mindere kwalificatie dan zijn teamgenoot maar ziet genoeg aanknopingspunten. 'Een moment van overstuur tijdens mijn laatste getimede ronde van de sessie kostte tijd in sector drie, maar hoewel ik me verbeterde met een 1.30.214, kon ik niet door naar Q3', zei de Duitser teleurgesteld.

Haas

Bij het Amerikaanse tam van Haas was de kwalificatie tijdens haar eerste thuisrace niet om over naar huis te schrijven. Kevin Magnussen werd ditmaal verslagen door teamgenoot Mick Schumacher, de Duitser eindigde op P15 voor zijn teamgenoot op P16. 'Het wordt een knotsgekke race morgen en hopelijk kunnen we terugvechten. De auto is goed, maar we hadden geen radio dus dat betekende dat we niet konden communiceren tussen mezelf en het team', aldus Magnussen. 'Het was jammer, want we hadden de hoop om in Q3 te komen, ik denk gewoon dat we er qua tempo niet goed bij zaten. Toch ben ik al met al tevreden, want we hebben op het juiste moment de juiste beslissingen genomen', aldus Schumacher in het persbericht van zijn team.

Williams

Williams kende een dramatische kwalificatie waar beide auto's op de laatste startij zullen starten. Alexander Albon start de allereerste Grand Prix van Miami op P18 met Nicholas Latifi direct achter hem op P19. 'De kwalificatie was frustrerend en een beetje verwarrend, zei Albon, die zich eerder op de middag tijdens de derde vrije training nog in de top 10 had genesteld: 'We misten iets in de kwalificatie en hadden moeite om de prestaties te vinden die we in de eerdere trainingen hadden.' Ook Latifi was niet blij: 'Er is het hele weekend een groot gat geweest en ik had moeite om het gevoel te krijgen dat ik nodig had. Het is nog steeds niet perfect en ik denk dat er nog wat tijd te winnen was, maar met de verschillen in de auto's op dit moment, en de snellere onderdelen op Alex's auto, was ik tevreden om te eindigen waar ik eindigde', aldus Latifi in het persbericht van Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws