Waterlek bij Schumacher door porpoising: 'Zullen zien hoeveel auto's de race overleven' Formule 1
Formule 1

Waterlek bij Schumacher door porpoising: 'Zullen zien hoeveel auto's de race overleven'

Waterlek bij Schumacher door porpoising: 'Zullen zien hoeveel auto's de race overleven'

Mick Schumacher heeft aangegeven dat het waterlek in zijn Haas-bolide kwam door het hevige stuiteren. De Amerikaanse renstal leek in de voorgaande races amper last te hebben van porpoising, maar in Baku is Haas één van de vele teams die hevig stuitert over het circuit. Guenther Steiner geeft daarbij aan dat ook de auto van Kevin Magnussen een probleem had kunnen hebben als de auto niet onder de loep was genomen voor de tweede vrije training.

Voor het tweede Grand Prix-weekend op rij moest Schumacher de eerste vrije training vroegtijdig staken. De coureur van Haas had een waterlek in zijn bolide. 'Er was helemaal geen waarschuwing', vertelt Schumacher tegenover RaceFans. 'Het komt waarschijnlijk door het hevige stuiteren. Daar had de auto heel erg veel last van tijdens mijn eerste ronde en toen ging er gewoon iets stuk, waardoor er water begon te lekken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt zien.'

'Het is de eerste dat ik ook fysiek gezien de gevolgen van porpoising voel', vervolgt de Duitser. Meerdere coureurs hebben in het verleden al hun beklag gedaan over het fenomeen. Schumacher wijst vooral naar het asfalt van het Baku City Circuit. 'Het geeft geen lekker gevoel in de auto en voor de bolide zelf is het ook niet ideaal. Het is iets waar we naar moeten kijken voor toekomstige Grands Prix. Misschien moeten we nieuw asfalt leggen hier. We zullen zien hoeveel auto's de race overleven.'

Steiner: 'We mogen nog gelukkig zijn'

Steiner weet dat het niet ideaal is om tijd te verliezen op een stratencircuit. Echter is de Italiaan wel blij dat slechts één auto de training moest staken. 'Het is niet goed om weinig ronde te rijden op een baan als deze. We mogen nog van geluk spreken dat het niet ook bij Kevin gebeurde, want dat was zeker mogelijk. Daardoor hebben we de auto aangepast voor de tweede training', aldus de teambaas van Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws