De Vries opgelucht na Formule E-zege in Berlijn: 'Dit is best een emotionele zege voor me' Formule E
Formule E

De Vries opgelucht na Formule E-zege in Berlijn: 'Dit is best een emotionele zege voor me'

De Vries opgelucht na Formule E-zege in Berlijn: 'Dit is best een emotionele zege voor me'

Na een matige periode heeft Nyck de Vries eindelijk weer kunnen zegevieren in de Formule E. De man uit Sneek eindigde de eerste race in Berlijn als tiende en deed het de race daarop een stuk beter. Startend vanaf P3 pakte hij spoedig de leiding om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. De overwinning, zijn eerste in de afgelopen zeven wedstrijden, betekent veel voor hem en zijn ingenieurs.

'We hebben het de afgelopen drie races vrij lastig gehad', gaf de Nederlander aan na een strakke zege. 'Om heel eerlijk te zijn ben ik vooral ontzettend blij dat ik weer terug ben en op het podium sta', voegde hij daaraan toe. De Vries begon het seizoen uitstekend met een overwinning in Saoedi-Arabië, maar heeft enkele weekenden achter de rug waarin hij geen rol van betekenis speelde.

Lastiger periode de Vries in Formule E

In Rome, bijvoorbeeld, wist De Vries in twee races eigenlijk geen seconde in de buurt van het podium te komen. Je zou dus wel kunnen stellen dat de winst in Berlijn als een kleine comeback gezien kan worden. Zo ziet hij het zelf ook: 'Dit is best een emotionele zege voor me. Dit was de perfecte manier om terug te komen na een lastige eerste race.'

'Edo (Mortara, red.) was heel het weekend al sterk, dus het was van belang om een strakke inhaalactie te plaatsen. Het team heeft uitstekend werk geleverd en ik heb dat werk omgetoverd tot een zege. Dat geeft zeer veel voldoening', concludeert hij. Teamgenoot Stoffel Vandoorne eindigde eveneens op het podium, met de Zwitserse Mortara tussen de Mercedes-heren in. De Vries wist zich in de openingsfase van de race een weg te banen langs de Rokit Venturi-coureur. De Vries startte de elektrische wedstrijd vanaf P3, maar behaalde mede door een ijzersterke openingsfase dus toch de zege in Duitsland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws