Ferrari-toptalent gaat cruciaal jaar tegemoet: 'Het moet consistenter' F2 & F3
F2 & F3

Ferrari-toptalent gaat cruciaal jaar tegemoet: 'Het moet consistenter'

Ferrari-toptalent gaat cruciaal jaar tegemoet: 'Het moet consistenter'

Ferrari-junior Oliver Bearman heeft veel geleerd in zijn jaar in de Formule 2 en zijn twee vrije trainingen voor Haas in de Formule 1. De Brit is kritisch op zichzelf en geeft aan dat er veel pieken en dalen waren tijdens het kampioenschap, waardoor hij verschillende fouten heeft gemaakt. In 2024 wil de Ferrari-junior meer consistente resultaten boeken en minder fouten maken, omdat het een cruciaal seizoen gaat zijn voor zijn toekomst.

Bearman is voor sommigen wellicht een onbekend talent. De Brit mocht in Mexico en in Abu Dhabi echter een vrije training rijden voor Haas, een klantenteam van Ferrari. De jonge Formule 2-coureur heeft indruk gemaakt op de Amerikaanse renstal en hij is blij met die complimenten, maar Bearman is zich er ook van bewust dat zijn resultaten beter moeten als hij zijn droom wil waarmaken. 'Mijn eerste jaar in de Formule 2 was vol hoogte- en dieptepunten. Het tempo was er vanaf het begin, in mijn tweede weekend stond ik op de eerste rij, maar ik bracht de resultaten niet. Over het algemeen ben ik echter tevreden', zegt de Brit in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Bearman reed het 2023-seizoen bij Prema, een succesvol Formule 2-team dat al veel jonge coureurs naar de Formule 1 heeft mogen helpen, waaronder Charles Leclerc. 'Er waren goede momenten, maar ook veel moeilijke momenten, vooral aan het begin van het jaar. De eerste twee rondes waren erg moeilijk; ik maakte veel fouten en worstelde mentaal', erkent Bearman. 'Maar ook Monaco was een echt moeilijk weekend. Ik voelde me snel, maar kon niets doen na de slechte kwalificatie. Ook op Silverstone was het moeilijk om een slecht weekend te verwerken.' In Silverstone kreeg Bearman een tijdstraf voor een incident in de openingsfase, en later ging hij wijd, waardoor rivaal Jack Doohan zijn podium af kon pakken.

Tekst gaat verder onder de foto.

bearman gpmexico2023 haas
Bearman in de Haas-bolide tijdens VT1 in Mexico. (Foto: Haas F1 Media)

Bearman blij om in het huis van Ferrari te winnen

Naast mindere momenten zijn er ook zeker weekenden waarop Bearman zeer trots is. Zo won hij twee keer in Bakoe en wist hij de feature race te winnen in Monza. 'Het weekend in Bakoe was historisch, echt geweldig en speciaal. Het was een fantastisch weekend waarin ik me één voelde met de auto en met de lay-out van het circuit, bovendien gedroeg de auto zich goed en dat heeft geholpen', legt de Brit uit. 'Maar ook winnen in Monza in de Feature Race was geweldig, in de thuisrace voor Prema en Ferrari, dat was fantastisch.' Het aankomende seizoen in de Formule 2 gaat belangrijk worden voor Bearman. De Brit krijgt een nieuwe teamgenoot, namelijk FRECA-kampioen Andrea Kimi Antonelli, een Mercedes-junior die de Formule 3 over heeft geslagen.

Dit jaar kreeg het jonge talent van Prema immers de kans om te testen met de Haas F1 tijdens de vrije trainingssessies voor rookies en tijdens de post-seizoenstests, waar Ferrari en Haas tevreden over waren. Maar het is duidelijk dat de teams in de hoogste klasse ook kijken naar het parcours en de behaalde resultaten in de opstapklassen. 'Ik denk dat, naarmate we mijn tweede seizoen ingaan, de focus zal liggen op het vinden van consistentie, want de negatieve momenten waren te negatief. Het doel is om het gat tussen deze goede en slechte momenten te verkleinen. Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen bereiken', aldus Bearman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws