Piastri F3-kampioen, Verschoor negende en Viscaal vijftiende in WK-stand F2 & F3
F2 & F3

Piastri F3-kampioen, Verschoor negende en Viscaal vijftiende in WK-stand

Oscar Piastri mag zich sinds zondagochtend officieel Formule 3-kampioen noemen. De Australiër, die aangesloten is bij het Renault opleidingsprogramma, pakte na een zinderende sprintrace de titel. Richard Verschoor en Bent Viscaal eindigen in 2020 respectievelijk op een negende en vijftiende plek.

De race in het voorprogramma van de Formule 1 zou een spektakel worden, want Logan Sargeant, Oscar Piastri en Theo Pourchaire stonden alledrie binnen negen WK-punten van elkaar in het klassement. De laatste race bleek dus een kampioensrace. Voor Sargeant, die gedeeld eerste stond, begon de strijd dramatisch. In de eerste ronde ketste hij er met Zendeli af, waardoor zijn kampioenschap in het water viel.

Pourchaire werkte zich snel een weg omhoog in het veld, terwijl Piastri lang op P10 lag. Uiteindelijk bleek de Fransman geen bedreiging voor de Renault-coureur, want Liam Lawson wist de race te winnen. Hierdoor won Piastri met drie punten verschil het super competitieve kampioenschap.

Nederlanders niet aan de top

Richard Verschoor en Bent Viscaal kenden een wisselvallig seizoen. Ondanks dat de twee Nederlanders enkele goede dingen hebben laten zien (Viscaal won op Silverstone, red.), kampte het team van MP Motorsport met veel pech. Veel kwalificaties vielen door technische en tactische fouten in het water, waardoor goede raceresultaten vaak uitbleven. Ook de snelheid op de rechte stukken was geen sterktepunt van het team uit Westmaas.