Coronel, Albers en Van der Garde toegevoegd aan team analisten Viaplay Formule 1
Formule 1

Coronel, Albers en Van der Garde toegevoegd aan team analisten Viaplay

Coronel, Albers en Van der Garde toegevoegd aan team analisten Viaplay

Tom Coronel, Christijan Albers en Giedo van der Garde zullen vanaf volgend seizoen te zien zijn als tafelanalisten van de Formule 1 bij de nieuwe zender Viaplay, dat meldt Nordic Entertainment Group in een persbericht. Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen zullen analyses gaan verzorgen vanaf het circuit. Stephane Kox zal de rol van pitreporter gaan vervullen.

Voorafgaand aan de Grand Prix in Saoedi-Arabië werd al bekend dat Olav Mol en Jack Plooij vervangen zouden worden. Op de zondag van de race heeft ook Robert Doornbos bekend gemaakt dat hij niet de overstap zou maken naar Viaplay. De vervangers van de vaste gezichten bij Ziggo Sport zijn dus bekend en het is duidelijk dat de Nederlandse Formule 1-uitzendingen een internationaal tintje zullen krijgen. Coronel maakt als enige wel de overstap van Ziggo Sport naar Viaplay.

De afgelopen maanden kwam er af en toe een update rondom de overstap van de Formule 1-uitzendingen. Het eerste nieuws dat naar buiten kwam was het feit dat Amber Brantsen de nieuwe presentatrice zou worden van de Formule 1. Ook vaste commentator Mol kreeg voor de race op het Jeddah Corniche Circuit te horen dat hij vervangen zou worden door Nelson Valkenburg en co-commentator Melroy Heemskerk. Met de nieuwste aankondiging is de volledige opstelling tijdens de Grand Prix-weekenden bekend.

Een verse blik op de Formule 1

Coronel maakt dus als enige de overstap naar de nieuwe zender. Voor de rest sluiten nieuwe mensen aan en krijgen de Nederlandse uitzendingen een internationaal aanzicht. 'We willen het gehele plaatje van de Formule 1 meegeven aan de kijker', zegt Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland. 'Doordat we een samenwerking zijn aangegaan met teams uit andere landen hebben we meer mensen ter plekke. Hierdoor zullen de verhalen nog duidelijker worden en zitten we er bovenop. Nederland hoeft niks meer te missen van de strijd, de techniek, de politiek en natuurlijk Max Verstappen', aldus Zwaneveld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws