De race van Schumacher | Schumacher in gevecht met Verstappen: 'Laten we hem pakken' Formule 1
Formule 1

De race van Schumacher | Schumacher in gevecht met Verstappen: 'Laten we hem pakken'

De race van Schumacher | Schumacher in gevecht met Verstappen: 'Laten we hem pakken'

In 'De race van' houdt F1Maximaal.nl iedere Grand Prix de bezigheden van een Formule 1-coureur in de gaten. Hiermee brengen we de uitzonderlijke, middelmatige en teleurstellende prestaties van rijders in beeld die je tijdens de wedstrijd misschien wel volledig hebt gemist. Deze week volgen we Mick Schumacher, die na een gevecht met Max Verstappen achtste werd. Het betekende dat de Duitser voor het eerst in de punten wist te eindigen in zijn Formule 1-loopbaan.

De Duitser kende een minder goed begin van het weekend in Silverstone. Waar de coureurs in de eerste vrije training geteisterd werden door de regen, wist Schumacher wel de vijfde tijd neer te zetten. In vrije training twee werd duidelijk wat de echte snelheid van de Haas zou zijn in Silverstone, toen de Haas-coureur de negentiende tijd neerzette. In vrije training drie herstelde Schumacher zich iets door op P9 te eindigen.

De zaterdag brak aan, en voor Haas zag die er niet goed uit. Zowel Schumacher als Kevin Magnussen werden uitgeschakeld in Q1. Schumacher mocht de race gaan aanvangen vanaf P19, een lastige positie voor de Duitser die al onder de nodige druk staat.

'Er zijn mensen op de baan hier'

Schumacher heeft goed zicht op de crash. 'Is iedereen oké, er moet een rode vlag komen!', zo geeft de Duitser aan. Zijn team reageert: 'We begrijpen het, er is een rode vlag.' Er komen ook nog een aantal mensen de baan op, zo geeft Schumacher aan: 'Hoeveel auto's zijn er uitgeschakeld? Er zijn mensen op de baan hier.' Haas geeft aan het te zullen rapporteren. 'Er zijn vijf mensen op de baan, denk ik. Ze zitten nu op de baan.'

Nadat de teams lange tijd binnen hebben gezeten, is het tijd om voor de renstallen om zich weer klaar te maken voor de herstart. 'Welke positie start ik zo achter de safety car?', vraagt Schumacher zich af. 'Je begint op plek zestien, achter Magnussen en Sebastian Vettel en', zo laat het team weten. 'Dat is aan de linkerkant toch?' 'Nee dat is rechts, Magnussen zit rechts op P14, Vettel voor je op links en jij op rechts.'

'Zal ik een poging wagen bij hem?'

Schumacher zit al vrij snel na de herstart achter teamgenoot Magnussen, die is ingehaald door Vettel. Schumacher geeft aan wat last te hebben van onderstuur, maar blijft dicht bij zijn teamgenoot. 'Even een update, je bent op dit moment P12. Er zijn een aantal auto's achter je', zo laat het team via de boordradio weten.

Daniel Ricciardo kent een slecht weekend, en ook in de race blijkt de Australiër problemen te hebben: 'Ricciardo heeft problemen, meerdere mensen hebben het moeilijk. Je kans komt eraan', zo wordt Schumacher gemotiveerd. 'Zal ik een poging wagen bij hem?', aldus de Haas-coureur, die ook nog dan langs teamgenoot Magnussen moet. Een paar bochten later is dat het geval, als de Duitser laat aan remt en via de buitenbocht de Deen kruist.

'Je bent waarschijnlijk sneller dan Latifi'

Schumacher maakt een pitstop van de medium naar de harde band. 'Pierre Gasly en Lance Stroll zitten al even op deze band, het ziet er goed uit. Je bent waarschijnlijk sneller dan Nicholas Latifi.' Een zin die de Duitser misschien wel bekend in de oren klinkt, maar normaal gesproken in de achterhoede in plaats van in een gevecht om de punten.

Nadat de 23-jarige klaagt over zijn net nieuwe banden, krijgt hij te horen: 'We moeten wat temperatuur in de banden krijgen, dan hebben we goede banden. We gaan met deze banden naar de eindstreep. Latifi kan het mogelijk niet met zijn rubber.'

Safety car na uitvalbeurt van Ocon

Voor Esteban Ocon werd het een weekend om snel te vergeten, de Fransman kende een belabberde kwalificatie, en viel ook nog uit tegen het einde van de race door technische problemen. Dit leverde een safety car op, waardoor Haas Schumacher naar binnen besloot te halen voor een pitstop. De Ferrari-reserve coureur ging zoals een groot deel van het veld naar de zachte band voor de slotfase.

De Haas-coureur kwam achter Verstappen te zitten, en ging het gevecht aan met de Nederlander voor P7. 'Laten we hem pakken', zo roept Schumacher vol zelfvertrouwen. Als hij vervolgens vraagt hoe snel de Red Bull Racing-coureur is, antwoordt zijn team: 'Je bent iets sneller dan hij.'

Spannend slotgevecht tussen Verstappen en Schumacher

De Nederlander en de 23-jarige maakte er een mooie slotfase van. De Haas-coureur zijn eerste aanval in de binnenbocht werd afgeslagen door Verstappen. Even later op het rechte stuk probeerde de Duitser het weer, maar hij had niet genoeg snelheid. In de daaropvolgende bocht gooide Verstappen de deur dicht, zodat Schumacher er niet aan de binnenkant langs kon.

De 23-jarige was gretig en bleef het proberen, maar de Nederlander verdedigde goed met een beschadigde auto. Eén van de laatste ultieme aanvallen was opnieuw op het rechte stuk, maar Verstappen hield stand waardoor Schumacher werd gedwongen wijdt te gaan. Dit moment werd genoteerd, maar leverde geen straf op voor Verstappen. 'Punten vriend, punten. Je hebt het gedaan!', zo werd de prestatie van de Haas-coureur met gejuich ontvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws