Echtgenote Newey doet boekje open over ongeluk: 'Ik ben bijna mijn man kwijtgeraakt' Formule 1
Formule 1

Echtgenote Newey doet boekje open over ongeluk: 'Ik ben bijna mijn man kwijtgeraakt'

Echtgenote Newey doet boekje open over ongeluk: 'Ik ben bijna mijn man kwijtgeraakt'

In augustus van dit jaar ging het bijna helemaal mis voor Adrian Newey. De geroemde hoofdontwerper van Red Bull Racing kwam lelijk ten val in Kroatië tijden een fietstocht en was zodoende een flinke tijd niet meer te zien op het circuit. Pas bij de Grand Prix van Turkije was Newey grotendeels weer de oude en zijn vrouw Amanda Newey doet op haar Instagram-pagina een boekje open over de toestand waarin haar man destijds verkeerde.

Op Tweede Kerstdag blies Newey 63 kaarsjes uit en dus werd hij door zijn vrouw Amanda in het zonnetje gezet middels een post op Instagram. 'Ik geef hierbij Adrian een shoutout, want dat heeft hij verdiend', luidt de tekst onder de foto. 'In augustus raakte ik bijna de liefde van mijn leven kwijt, toen hij een fietsongeluk had. Adrian had meerdere schedelbreuken en moest een craniotomie (verwijdering van een stuk schedel, red.) ondergaan.'

Ondanks de ernst van Neweys letsel, wilde hij direct weer aan het werk. 'Nog geen tien dagen na die craniotomie zat hij alweer aan de virtuele pitmuur voor de Nederlandse Grand Prix. Het laat zijn enorme kracht zien. Ik denk dat zijn snelle herstel echt een wonder is geweest. Zijn verjaardag voelt dit keer extra speciaal', aldus Neweys vrouw Amanda.

Ecclestone belangrijk voor opvangen Newey in Kroatië

Het snelle herstel van Newey zou zomaar te maken kunnen hebben met de goede bedoelingen van voormalig Formule 1-directeur Bernie Ecclestone, die op het moment van het ongeluk toevallig ook in Kroatië verbleef. In gesprek met F1-Insider reconstrueerde Red Bull-adviseur Helmut Marko de situatie na Neweys fietsongeluk in de Balkan.

'Het was stom toeval dat Bernie gelijktijdig met Newey in Kroatië verbleef', stelt de Oostenrijker. 'Ecclestone kent bovendien mensen binnen de Kroatische autoriteiten. Hij heeft ervoor gezorgd dat Newey de beste medische hulp kreeg, en heeft bovendien zijn transport van Kroatië naar Engeland verzorgd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws