Haas is 'op dit moment tevreden' met rijdersduo dat ze hebben, ook voor 2024 Formule 1
Formule 1

Haas is 'op dit moment tevreden' met rijdersduo dat ze hebben, ook voor 2024

Haas is 'op dit moment tevreden' met rijdersduo dat ze hebben, ook voor 2024

Haas-teambaas Guenther Steiner geeft aan tevreden te zijn met zijn rijdersduo Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen. De Zuid-Tiroler verwacht daarom ook niet dat ze andere rijders gaan kiezen voor 2024. De ervaring van Hülkenberg is goed voor het team en de Amerikaanse renstal is ook blij met de technische samenwerking met Ferrari.

Vorig jaar maakte Kevin Magnussen een comeback bij Haas, nadat hij lange tijd voor het team had gereden. Net als Romain Grosjean moest hij eerder plaatsmaken voor twee rookies, Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Mazepin verloor zijn F1-zitje vorig jaar, waardoor Magnussen kon terugkeren. Dit jaar keerde Hülkenberg terug als fulltime coureur in de Formule 1. De Duitser verving zijn landgenoot Schumacher, die vanwege teleurstellende prestaties en een groot aantal crashes niet mocht doorgaan voor een derde jaar bij het team van Gene Haas.

Haas-teambaas Steiner heeft aangegeven dat hij tevreden is met het huidige rijdersduo en hoopt dat het team binnenkort een beslissing zal nemen over hun toekomst. Hij benadrukt ook dat hij de technische samenwerking met Ferrari graag wil voortzetten. 'Op dit moment zijn we tevreden met wat we hebben wat betreft de coureursmarkt', laat Steiner weten aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'We willen natuurlijk zo snel mogelijk onze coureurs aankondigen, zodat we niet zoals vorig jaar zo lang moeten wachten en ik steeds moet zeggen dat het in de volgende race zal gebeuren. Dat wordt saai!', grapt de Haas-teambaas.

'Geen reden om iets te veranderen met Ferrari'

Haas heeft nog altijd de technische samenwerking met het team uit Maranello en daar is Steiner ook zeker over te spreken. 'Wat betreft Ferrari zie ik op de korte tot middellange termijn geen reden om iets te veranderen. Alleen omdat je een jaar als dit hebt, betekent niet meteen dat je moet overstappen naar iets anders', aldus de Zuid-Tiroler. Haas heeft dit seizoen met de VF-23 een solide auto voor de zaterdag, maar net als Ferrari is het team op zondag minder competitief, mede door de snelle afname van grip in de banden.

Het hebben van ervaren coureurs zoals Hülkenberg en Magnussen wordt door Steiner als een voordeel gezien. Zij helpen het team bij het vinden van de juiste oplossingen voor de problemen met de huidige wagen. 'Nico is erg openhartig over het probleem. Ik vind het goed dat we zo openlijk over dit probleem praten. We proberen niets te verbergen, het is een heel open proces. Iedereen is bezig om te ontdekken wat we kunnen doen om meer inzicht te krijgen in wat er precies aan de hand is', sluit Steiner af.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws