Hamilton uitgefloten door Mexicaans publiek: 'Dit is ongemakkelijk' Formule 1
Formule 1

Hamilton uitgefloten door Mexicaans publiek: 'Dit is ongemakkelijk'

Hamilton uitgefloten door Mexicaans publiek: 'Dit is ongemakkelijk'

Lewis Hamilton houdt een ongemakkelijk gevoel eraan over dat hij na de Grand Prix van Mexico werd uitgefloten door het publiek. De Mercedes-coureur eindigde als tweede, maar mocht naast gejuich ook rekenen op fans die niet zo'n liefhebber zijn van de zevenvoudig wereldkampioen.

'Dit voelt een beetje ongemakkelijk met al dat boegeroep', citeert NU.nl de 37-jarige Engelsman. Wel is er ruimte voor lovende woorden over de toeschouwers. 'Maar toch hou ik zo veel van Mexico en de mensen die hier wonen. Het was een geweldig evenement', aldus de Brit. Hij kreeg steun van thuisrijder Sergio Pérez, die de fans verzocht te stoppen met het gejoel.

Hamilton werd uiteindelijk tweede tijdens de Grand Prix van Mexico. Hoewel Mercedes dichter bij Red Bull Racing zat, ziet Hamilton dat de concurrent nog altijd de bovenhand heeft. 'Ze zijn nog steeds een beetje sneller. Misschien waren we vandaag het dichtst bij dat we ooit zijn geweest en misschien als we op dezelfde band zaten, was het misschien een paar tienden per ronde. Maar ze zijn vrij snel in een rechte lijn en verliezen niet door de bochten', zegt hij tijdens de persconferentie.

Hamilton wijst verschil tussen Mercedes en Red Bull aan

Waar het verschil tussen Mercedes en Red Bull nog meer zat? 'Ik denk dat in het begin het bandenverschil het probleem was', zegt Hamilton. 'Ik denk dat de zachte band in de beginfase natuurlijk wat sneller is. Het was absoluut verrassend om te zien hoe consistent hij (Max Verstappen, red.) het kon houden. Dus in de beginfase wist ik zeker dat hij het een beetje beheerste, maar ik kon zien dat ze de overhand hadden in die eerste stint.'

Hamilton dacht tegen het einde van zijn eerste stint wel het gevecht aan te kunnen gaan met Verstappen om de overwinning. 'Tegen het einde begon ik weer een beetje aan te sluiten en ik hoopte op een soort strijd, maar ja, zodra we op die harde band overstapten, was het vanaf dat punt een beetje voorbij', aldus de zevenvoudig wereldkampioen over zijn race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws