Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Italië 2022 Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Italië 2022

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Italië 2022

Na twee vrije trainingen kunnen de Formule 1-coureurs zich klaarmaken voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Het zal de laatste allesbepalende sessie zijn voor de startopstelling in Europa. Hoe laat de kwalificatie begint, legt F1Maximaal voor je uit.

Zoals vanouds begint de kwalificatie op het Autodromo Nazionale Monza om 16.00u Nederlandse tijd. In Zandvoort was dat een week geleden nog 15.00u, gezien vrijwel alle sessies dat weekend een uur eerder waren. Tevens is er nog de derde vrije training en die begint zoals altijd drie uur voor het begin van de kwalificatie. Met andere woorden: die is om 13.00u.

Verstappen met gridstraf richting kwalificatie Grand Prix van italië

Op zaterdag is het weer de vraag wie zondag vanaf poleposition mag beginnen. Iemand die dat sowieso niet zal doen, is Max Verstappen. De Nederlander heeft een gridstraf van vijf plaatsen, omdat Red Bull Racing de verbrandingsmotor in zijn RB18 wisselde. Verstappen behoort daarmee tot een flinke groep coureurs die niet zal starten waar ze gekwalificeerd hebben.

Lewis Hamilton en Carlos Sainz zijn twee van die coureurs, al zullen zij zelfs achteraan plaatsnemen op de startopstelling. Ook Sergio Pérez krijgt een gridstraf. Zo lijken enkel Charles Leclerc en George Russell over te blijven als het gaat om coureurs van de topteams zonder straf. Dat belooft een flinke aardverschuiving op de grid te worden, wanner we de uitslag om klokslag 17.00u weten.

Max Verstappen zal hoe dan ook geen poleposition kunnen pakken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië 2022.
Max Verstappen zal hoe dan ook geen poleposition kunnen pakken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië 2022.

GP Italië live kijken?

De Grand Prix van Italië wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Italië

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws