Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Mexico 2023

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten reist het Formule 1-circus direct door naar het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico. Voor Sergio Pérez betekent dit natuurlijk dat het tijd is voor zijn thuisrace. Aangezien de koningsklasse van de autosport in Noord-Amerika blijft, zal het voor de Europese fans opnieuw een latertje worden. De Grand Prix van Mexico begint, net zoals de race in Austin, om 21:00u Nederlandse tijd.

Er zijn wel kleine verschillen in vergelijking met het raceweekend op het Circuit of the Americas. In Mexico is er namelijk geen sprake van een sprintrace. Dit betekent ook dat enkele jonge coureurs tijdens de eerste vrije training hun kans krijgen in een Formule 1-auto. De teams kunnen zich dit nu veroorloven, omdat er na de eerste vrije training van vrijdag nog twee trainingssessies zijn. De tijden van deze sessies wijken een klein beetje af ten opzichte van afgelopen weekend. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Mexico 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 20:30u - 21:30u
Tweede vrije training Zaterdag 0:00u - 1:00u
Derde vrije training Zaterdag 19:30u - 20:30u
Kwalificatie Zaterdag 23:00u - 0:00u
Race Zondag 21:00u - 23:00u

Wat kan Pérez in zijn thuisrace?

De Grand Prix van Mexico is al jaren een prooi voor Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist vier van de afgelopen vijf edities te winnen en vaak doet de Nederlander dat op dominante wijze. Het is nog maar de vraag of de drievoudig wereldkampioen met gejuich ontvangen zal worden door de Mexicaanse fans. Meerdere uitspraken en de keuze om Pérez niet te helpen tijdens de Grand Prix van Brazilië van vorig jaar zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de fans.

Pérez kan uiteraard wel op heel erg veel steun rekenen. Die steun kan de Red Bull-rijder ook wel gebruiken, want de Mexicaan is nog altijd verwikkeld in een spannende strijd om de tweede plek in het kampioenschap. Tijdens het raceweekend in de Verenigde Staten kreeg Pérez een gelukje. De coureur eindigde achter Lewis Hamilton, maar de zevenvoudig wereldkampioen werd gediskwalificeerd. Hierdoor staat Pérez nu niet negentien, maar 39 punten voor op de Brit in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws