Van der Garde niet te spreken over remfout van De Vries: 'Dat was niet al te best' Formule 1
Formule 1

Van der Garde niet te spreken over remfout van De Vries: 'Dat was niet al te best'

Van der Garde niet te spreken over remfout van De Vries: 'Dat was niet al te best'

Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn niet te spreken over de fout van Nyck de Vries in de openingsronde van de Grand Prix van Miami. Volgens Van der Garde remde de Nederlander veel te laat en was het niet best dat hij Lando Norris aantikte. Coronel denkt dat De Vries minstens net zo goed had moeten zijn als teamgenoot Yuki Tsunoda, die de elfde plek wist te pakken.

Tijdens de openingsronde van de race in de sunshine state vertrok Norris als een raket uit de startblokken en wilde hij direct zijn auto voor die van De Vries zetten. Daarbij remde de 28-jarige te laat, blokkeerde hij zijn wielen, en tikte hij de Brit aan. Als gevolg vloog er iets van De Vries zijn voorvleugel af. 'Niet een heel goede start', begint Van der Garde in de studio van Viaplay. 'Één van de McLarens er naast, Nyck remt aan, dan blokkeert hij zijn banden. Hij remt gewoon veel te laat. Hij raakt hem (Norris, red.), uiteindelijk komt hij als laatste door de tweede bocht. Dat was niet al te best', stelt de WEC-coureur.

Het ging eerder in het weekend echter wel goed met De Vries. In de kwalificatie wist hij op eigen kracht zijn teamgenoot te verslaan en Q2 te halen. 'Hij heeft een paar lichtpuntjes gezien. Het zit er wel aan te komen, maar nu moet het zijn kant op vallen', gaat Coronel verder. Het incident in de race hielp dan ook absoluut niet. 'Dat is dan jammer, als je dan iemand raakt, en dan vliegt er iets van je voorvleugel af', neemt Van der Garde weer over. 'Dat is gewoon een slecht begin. Vervolgens lig je laatste, dat is demotiverend. Hij kwam 24 seconden achter zijn teamgenoot over de finish. Dat gat is best groot. Op zaterdag was hij echt goed, op zondag niet snel genoeg.'

Coronel: 'Hij had het minstens zo goed moeten doen als Tsunoda'

Ondanks dat Tsunoda het minder deed tijdens de kwalificatie, was hij wel de AlphaTauri-coureur die het dichtst bij de punten wist te finishen. 'Hij had minstens net zo goed moeten zijn als Tsunoda', denkt Coronel. 'De kans om met die auto rond plek tien te komen is waar het om gaat. Daar moeten ze op gaan focussen.' Over twee weken zal AlphaTauri haar thuisrace rijden op het circuit in Imola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws