Toekomst De Vries lijkt bekend met mogelijk dubbel raceprogramma in 2023 Formule E
Formule E

Toekomst De Vries lijkt bekend met mogelijk dubbel raceprogramma in 2023

Toekomst De Vries lijkt bekend met mogelijk dubbel raceprogramma in 2023

De toekomst van Nyck de Vries lijkt bekend. Volgens The Race gaat de Nederlander komend seizoen verder in de Formule E bij het nieuw te vormen team Maserati, en gaat hij dat combineren met een zitje bij het WEC-team van Toyota. De Vries is al sinds 2020 reserve-coureur bij het WEC-team van Toyota, en lijkt nu dan eindelijk de kans te krijgen.

De Formule E-kampioen heeft een paar lastige maanden achter de rug om te beslissen over zijn raceprogramma voor 2023. Het grootste deel van de onzekerheid ging over onderwerpen buiten de Formule E-paddock.

Eén daarvan was de Formule 1 en of hij volgend seizoen een kans zou krijgen. Zijn optreden in de Williams voor een vrije training in Barcelona vorige maand werd door velen gezien als een teken voor een mogelijk zitje als vervanger van Nicholas Latifi. Die plek lijkt echter te gaan naar Oscar Piastri.

Kans bij WEC team van Toyota 

Complexer is zijn status bij Toyota's World Endurance Championship-team. Velen in de WEC-paddock zeggen dat de toekomstige line-up van coureurs voor 2023 ten minste één verandering zal bevatten. Hij is ongetwijfeld de volgende in de rij bij het Toyota WEC-team, waar hij sinds 2020 reserve-coureur is, en de verwachting is dat hij daar aan het einde van het huidige seizoen coureur zal worden. Dit heeft onvermijdelijk enkele uitdagingen met zich meegebracht met betrekking tot het vooruitzicht van een dubbel WEC- en Formule E-programma in 2023.

Mogelijk botsing raceprogramma's De Vries 

Als De Vries een overeenstemming heeft bereikt met Maserati voor 2023, dan zullen alle partijen de FIA ​​World Motorsport Council-vergadering van woensdag met belangstelling volgen. Tijdens deze vergadering zal Alberto Longo een voorlopige kalender presenteren voor het ABB FIA Formula E-wereldkampioenschapsseizoen 2023.

Aangezien de geschiedenis van de raceprogamma's van de Formule E- en WEC botsen, kan niet worden uitgesloten dat het programma van De Vries gaat botsen. Mocht er geen directe botsing zijn, dan wordt verwacht dat de reserve-coureur van Mercedes zich zeer snel bij Maserati zal voegen als coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws