Isola reageert op Verstappen: 'Max mag natuurlijk zeggen wat hij wil' Max Verstappen
Max Verstappen

Isola reageert op Verstappen: 'Max mag natuurlijk zeggen wat hij wil'

Isola reageert op Verstappen: 'Max mag natuurlijk zeggen wat hij wil'

Mario Isola heeft gereageerd op uitspraken van Max Verstappen, dat doet de topman van bandenleverancier Pirelli in gesprek met De Telegraaf. De Red Bull Racing-coureur plaatste vraagtekens bij het introduceren van nieuwe achterbanden, vermoedend dat deze niet geïntroduceerd zouden worden als hij en Lance Stroll in Baku geen klapbanden hadden gekregen. Isola vertelt ook over het onderzoek naar deze klappers en waarom het niet zo was dat er belangenverstrengeling aan de orde was, gezien ze hun eigen product onderzochten.

'Max mag natuurlijk zeggen wat hij wil', verklaart de Italiaan tegenover de krant wanneer hem wordt gevraagd naar de uitspraken van Verstappen. 'Coureurs mogen alles aan me vragen en ik zal ze altijd antwoord geven.' Zo zegt Isola ook dat hij van mening is dat Pirelli heel transparant was na het onderzoek naar de klapbanden die plaatsvonden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan begin juni.

Onderzoek klapbanden Verstappen en Stroll

Na de klapbanden stelde Pirelli een onderzoek in. De exclusieve bandenleverancier van de Formule 1 wilde zo uitsluiten dat het aan de band zelf lag. Toch leverde het commotie op. Zo was er kritiek op het feit dat Pirelli haar eigen product onderzocht. Isola begrijpt de commotie, maar geeft aan dat Pirelli alles in huis had om het te onderzoeken: 'En het is niet zo dat we één A4’tje hebben opgestuurd met een mooi verhaaltje en een conclusie. Nee, het waren twintig pagina’s mét bewijzen.'

'Laat ik vooropstellen dat zoiets als in Baku niet mag gebeuren', vertelt de Italiaanse bandenexpert verder. Hij vindt het nog steeds een kwalijke zaak dat de klapbanden hadden kunnen gebeuren. Ze hadden immers ook op ergere wijze hadden kunnen aflopen. 'En zeker in de Formule 1 is de stress na zoiets enorm', vertelt Isola verder. Hij voegt daaraan toe dat het een motivatie was om nog sneller aan de slag te gaan voor het onderzoek.

Nieuwe achterbanden Pirelli: voordelig voor Red Bull?

Tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk werden de nieuwe achterbanden uitgetest. Bij tevredenheid zullen deze definitief worden geïntroduceerd vanaf de volgende race op Silverstone. Isola geeft nogmaals aan dat dit niks heeft te maken met de kapbanden: 'Maar deze band geeft ons meer marge en is steviger. We zouden wel heel dom zijn om die niet te gebruiken, want het maakt voor de teams en coureurs weinig verschil qua balans.' Zo zou het ook geen wijzigingen aan de afstellingen van auto's teweeg brengen.

'Dit fysiekere, robuustere bandentype hadden we in gedachten voor onze band van 2022', gaat de Italiaanse bandenchef verder. Pirelli zag naar eigen zeggen dat verschillende teams in Baku met een (te) lage bandenspanning reden, wat mogelijk een oorzaak was voor de klapbanden van Verstappen en Stroll. De nieuwe achterbanden zouden dan ook voordelig zijn voor deze teams volgens Isola: 'Omdat de band wat stijver is, kan het met een lagere bandenspanning.'

Wint Verstappen ook de Grand Prix van Oostenrijk? Leg dan in en krijg 1,67 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws