Windsor over machtspositie van Wolff: 'Hij lijkt wel van een teflon-laagje voorzien te zijn' Opinie
Opinie

Windsor over machtspositie van Wolff: 'Hij lijkt wel van een teflon-laagje voorzien te zijn'

Windsor over machtspositie van Wolff: 'Hij lijkt wel van een teflon-laagje voorzien te zijn'

Op Christian Horner na is Toto Wolff inmiddels de langstzittende teambaas in de Formule 1, en Peter Windsor denkt dat daar voorlopig ook weinig verandering in zal komen, ook al heeft Mercedes twee moeizame seizoenen achter de rug. Ook een onderzoek naar belangenverstrengeling van Wolff en zijn vrouw Susie richtte weinig schade aan bij de Oostenrijker.

Wolff sloot in 2013 bij Mercedes aan, vlak voordat de Duitse fabrikant aan een periode van ongekende dominantie begon. Sinds de nieuwe aerodynamische reglementen in 2022 is Mercedes minder actief, en dit jaar won Mercedes voor het eerst sinds de komst van Wolff geen enkele race. Het team van Wolff zal in 2024 het huidige concept omgooien, en dan vermoedelijk de Red Bull-route inslaan. Aangezien andere teams hier al langer mee bezig zijn, is er geen garantie op een goed seizoen voor Mercedes.

Wolff heeft touwtjes in handen bij Mercedes

In een recente livestream op YouTube vroeg een volger zich dan ook af of Wolff zich zorgen zal moeten maken over zijn eigen toekomst bij Mercedes als ook 2024 weer tegenvalt. 'Hij is nu eigenaar van zo'n groot deel van het team, dat hij niet snel onder druk zal komen te staan', vermoedt Windsor. Het bestuur van Mercedes kan hem niet zomaar ontslaan, omdat hij een flink percentage in bezit heeft, dus hij kan doen waar hij zin in heeft.'

Wolff heeft een derde van het team in bezit, net als Mercedes zelf en Ineos. De Oostenrijkse miljardair lijkt dus sterk in zijn schoenen te staan bij zijn Formule 1-team. 'Als hij nog verantwoording aan het bestuur moet afleggen, dan kan hij wel onder druk komen te staan', voegt Windsor toe.

Bestuur van Mercedes steunt Wolff

'Het grootste talent van Christian Horner is dat hij Adrian Newey al jaren tevreden weet te houden, waardoor hij jaar na jaar geweldig werk levert voor Red Bull met zijn team. Bij Toto is het een beetje hetzelfde: ik heb altijd gezegd dat zijn grootste talent is dat hij het elk jaar voor elkaar kreeg om meer geld van het Mercedes-bestuur te krijgen. Dat kan namelijk niet eenvoudig zijn, en dat krijgt hij toch voor elkaar. Hij is dus een geweldige salesman wat dat betreft', zegt Windsor over de zakenman.

Windsor haalt wel aan dat die steun ook afhankelijk zal zijn van de resultaten, en dat er dus wel druk is om te presteren. 'Hij heeft twee fenomenale coureurs, en als ze nog zo'n moeilijk jaar meemaken zonder overwinning, is het de vraag of hij de steun van het bestuur zal houden. Hij lijkt van een teflon-laagje voorzien te zijn', zegt de 71-jarige analist over Wolff, die ook zonder kleerscheuren het onderzoek naar belangenverstrengeling overleefde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws