F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2023

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2023

Na de drie vrije training is de tijd aangebroken om te gaan kwalificeren op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De laatste kwalificatie van het 2023-seizoen zal om 15:00u van start gaan en zullen de coureurs alles op alles gaan zetten om de poleposition voor de race op zondag te bemachtigen. Max Verstappen kende geen soepele trainingssessies, aangezien hij ook op zaterdagochtend klaagde over de balans in de RB19. Mercedes en McLaren lijken daarentegen de zaken goed op een rijtje te hebben.

De derde vrije training zal voor veel coureurs heel erg belangrijk zijn, al zullen de omstandigheden tijdens de sessie niet representatief zijn voor de kwalificatie en de race. Het zal tijdens de laatste training van het seizoen namelijk een stuk warmer zijn dan later op de dag en tijdens de Grand Prix van zondag. Desondanks is het voor veel coureurs cruciaal om veel ronden te rijden. Tien coureurs misten namelijk de eerste vrije training vanwege de rookie-test en de tweede vrije training werd geplaagd door rode vlaggen.

Voor Verstappen was het voornamelijk een sessie om te kijken of hij zich weer prettig kon voelen in de RB19. De Nederlander had tijdens de tweede vrije training al problemen met de auto en was na afloop duidelijk ontevreden. In de derde vrije training werd dat niet veel beter, en klokte hij de zesde tijd en kwam zeker zeven tienden tekort op de Mercedes-coureur die de tijden tabel topte. George Russell was de snelste man en liet dat meerdere keren zien gedurende de training. Ook McLaren sloot goed aan, Norris en Piastri klokten de tweede en derde tijd.

Gaat Verstappen een one lap wonder neerzetten of pakt Mercedes de pole?

Doordat de Red Bull Racing-coureurs niet de tijdentabel wisten te toppen lijkt de kwalificatie een beetje een vraagteken te worden. Russell stak er met kop en schouders bovenuit, al kwam Norris wel dichterbij dan Verstappen kon. Eerder in het jaar heeft Red Bull ook wel eens lastige trainingen gehad, en toen wist Verstappen als nog één magische ronde uit de hoge hoed te toveren om toch de poleposition te bemachtigen. Het is nog afwachten of dat op Yas Marina ook gaat gebeuren, want Mercedes en McLaren lijken er uitstekend voor te staan.

Voor Ferrari gaat een goede kwalificatie ook belangrijk zijn, want op dit moment lijken ze veel minder competitief dan Mercedes. Een goede startplek op zondag kan de Italiaanse renstal zeker helpen met de strijd om P2 in het kampioenschap, dat ze nog altijd voert met de Zilverpijlen. In de top tien van VT3 waren meerdere namen te zien die er niet altijd staan, zoals Logan Sargeant, Yuki Tsunoda en Guanyu Zhou. Die teams willen nog graag punten scoren in de laatste race van het jaar, dus ook voor hen gaat de kwalificatie zeer belangrijk worden.

F1 Live 15:00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws