Horner over plannen motorafdeling: 'Kunnen een eigen motor ontwerpen vanaf 2025' Formule 1
Formule 1

Horner over plannen motorafdeling: 'Kunnen een eigen motor ontwerpen vanaf 2025'

Horner over plannen motorafdeling: 'Kunnen een eigen motor ontwerpen vanaf 2025'

Red Bull heeft plannen om vanaf 2025 een eigen krachtbron te ontwikkelen. Tot dat moment zal het team nog gebruik maken van het exemplaar dat is ontworpen door Honda. De reglementen van 2025 staan nog ter discussie en dat geeft ruimte om alle mogelijke opties te overwegen.

Volgens Christian Horner heeft de ontwikkeling van een eigen motor alles te maken met de langetermijnvisie van het team. 'De investeringen in faciliteiten om je op de 2025-reglementen voor te bereiden zijn behoorlijk groot', legde hij uit aan Racefans. 'Het is nodig om echt de aansluiting te vinden bij topteams zoals Mercedes.'

Een partnerschap voor de ontwikkeling van deze motor is een optie die Red Bull open wil houden. 'We hebben de onafhankelijkheid om het zelf te doen, maar als er een goede partner langskomt, is het natuurlijk logisch om daar heel serieus naar te kijken.' Welk soort partner het beste geschikt zou zijn, hangt volgens Horner af van de uiteindelijke 2025-reglementen.

Plan om Honda-personeel over te nemen

Het is logisch dat als het Oostenrijkse team de motor van Honda overneemt, dat het ook gelijk het personeel meeneemt. Dat vindt ook de teambaas: 'We zullen de overgrote meerderheid van Honda Racing Development overnemen en dat betekent dus ook hun mensen. Dat geeft ons een zekere start, omdat we de meeste mensen en processen al goed kennen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws