Red Bull gaat achter mogelijke extra halve punt aan voor Verstappen Formule 1
Formule 1

Red Bull gaat achter mogelijke extra halve punt aan voor Verstappen

Red Bull gaat achter mogelijke extra halve punt aan voor Verstappen

Red Bull Racing gaat kijken of ze een halve punt extra uit de Grand Prix van België kunnen slepen. Helmut Marko denkt namelijk dat zijn team voor een extra punt kan vechten voor de snelste raceronde. Deze snelste raceronde stond na afloop van de Grand Prix op naam van Nikita Mazepin, maar de Rus reed deze tijd niet in de startronde, de enige geklasseerde ronde van de Belgische wedstrijd.

Omdat de ronde waarin de Haas-coureur de snelste raceronde neerzette niet geklasseerd is, ligt er een mogelijkheid voor Red Bull om die snelste raceronde naar zich toe te trekken. In de startronde was het namelijk de Nederlander die de snelste tijd reed. Marko geeft tegenover Motorsport-Magazin aan dat hij denkt dat Red Bull een zaak kan maken: 'We gaan er achteraan. Dat halve punt zouden we graag hebben.'

Heeft Verstappen een 'geldige raceronde' gereden?

Het verhaal kent enkele haken en ogen. Het zou namelijk kunnen dat de snelste raceronde überhaupt geschrapt wordt voor de 'wedstrijd' in de Ardennen. In de reglementen wordt namelijk een 'valide ronde' genoemd als voorwaarde om de snelste raceronde uit te delen. De enige geklasseerde ronde op Spa-Francorchamps was een ronde van 6.88 kilometer, van de pit exit naar de controlelijn.

Een daadwerkelijk rondje Spa is iets langer dan dat, 7 kilometer. Daarom valt te beargumenteren dat het geen geldige ronde betrof. De exacte omschrijven van een 'geldige ronde' is voorlopig echter nog niet duidelijk. Het blijft dus ook nog maar de vraag of het verzoek van Red Bull ingewilligd wordt. Voor Marko is het in ieder geval duidelijk: in 2021 geldt elke punt en daarom zou zelfs het halve punt gewaardeerd moeten worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws