Update | Fallows maakt na lang getouwtrek overstap naar Aston Martin Formule 1
Formule 1

Update | Fallows maakt na lang getouwtrek overstap naar Aston Martin

Update | Fallows maakt na lang getouwtrek overstap naar Aston Martin

Red Bull Racing is naar de rechter gestapt om een overgang van Dan Fallows naar Aston Martin te blokkeren. Fallows was jarenlang het hoofd van de aerodynamica-afdeling van Red Bull en wil naar Aston Martin vertrekken, maar Red Bull is van mening dat dat pas medio 2023 kan. De twee partijen treffen elkaar over drie weken in de Britse rechtbank.

Anderhalf jaar geleden werd Fallows van Red Bulls Formule 1-project afgehaald, omdat Helmut Marko en co. een rol voor hem weggelegd zagen in de wegauto-afdeling van Red Bull. Fallows werkte dan ook mee aan de ontwikkeling van het speciale project Valkyrie. Fallows zou ontevreden zijn met die overplaatsing, waarna Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll de Brit zou hebben gelokt met een flinke zak geld, zo stelt onder andere Motorsportweek.

Fallows is van mening dat hij vanaf komende zomer aan de slag kan bij Aston Martin, omdat er een zogeheten 'gardening leave' in zijn contract staat van zes maanden. Die gardening leave is een bepaalde tussenperiode om te voorkomen dat een werknemer, in dit geval Fallows, gevoelige informatie meeneemt van het ene naar het andere team. Red Bull, daarentegen, stelt dat zijn initiële contract tot en met december 2022 zou duren en dat zijn gardening leave daarna pas ingaat. In dit geval zou Fallows pas medio 2023 aan zijn baan kunnen beginnen bij Aston Martin.

Fallows' argumenten in eerste zitting afgewezen

Op 17 december vond er al een eerste zitting plaats tussen de twee partijen in de rechtbank, waarbij Red Bull in het gelijk werd gesteld. Fallows' kamp stelde dat andere personeelsleden van Red Bull in het verleden ook eerder aan de slag mochten bij een concurrerend team nadat zij vroegtijdig hun contract hadden ingediend, maar de rechter ging daar niet in mee. De uitleg van Red Bull, namelijk dat Fallows een belangrijke positie had en dus veel kennis had, werd legitiem bevonden.

Tussen 25 januari en 28 dient de zaak in het Britse hoger gerechtshof, waarbij Fallows met nieuwe argumenten zal komen waarom hij wel eerder aan de slag mag bij Aston Martin. Met welke punten hij precies zal komen, is nog niet bekend.

Update 19.05 (18/01) | Fallows maakt na lang getouwtrek overstap naar Aston Martin

Dan Fallows zal op 2 april 2022 de overstap maken naar Aston Martin Cognizant Formula One Team, zo maken Red Bull en Aston Martin bekend. De teams zijn tot overeenstemming gekomen over de overbruggingsperiode van Fallows, waardoor niets de overstap meer in de weg staat. 'We willen Dan (Fallows, red.) graag bedanken voor zijn geweldige werk dat hij bij ons heeft verricht en wensen hem het beste voor de toekomst', aldus Christian Horner in een persbericht.

Voor Fallows was het tijd voor een andere uitdaging. 'Ik heb met veel plezier bij Red Bull gewerkt. We hebben veel bereikt en daar ben ik erg trots op. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging', aldus de aerodynamica-specialist, die sinds 2006 voor Red Bull werkte. Bij Aston Martin kijken ze uit naar de toevoeging van een ervaren kracht. 'We kijken erg uit naar zijn komst, die dankzij de overeenkomst met Red Bull snel gerealiseerd zal worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws