Wolff absoluut geen fan van reversed grid sprintraces: 'Dat is de domme race' Formule 1
Formule 1

Wolff absoluut geen fan van reversed grid sprintraces: 'Dat is de domme race'

Wolff absoluut geen fan van reversed grid sprintraces: 'Dat is de domme race'

In een recent interview heeft Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, zijn bedenkingen geuit over de sprintraces en het idee van een omgekeerde grid in de Formule 1. Wolff, die zijn nuchtere benadering van de sport benadrukt, lijkt niet volledig overtuigd van de voordelen van het nieuwe format.

Wolff geeft aan dat hij geen groot fan is van de sprintraceweekenden. ‘Misschien ben ik te puristisch, te old school, maar ik heb liever een Grand Prix dan een sprintraceweekend. We moeten weten dat een Grand Prix om twee of drie uur 's middags is, en dat is het’, vertelt Wolff tegen Speedcafe, die hiermee zijn voorkeur uitspreekt voor de traditionele zondagse race.

Op zoek naar beste aanpassingen

Wolff erkent wel dat enige aanpassingen aan het format nodig zijn. ‘We hebben nu deze sprintraceweekenden gedaan en we passen het format aan, wat ik positief vind. Tot op zekere hoogte doe je een sprintkwalificatie, je doet een sprintrace, je doet een kwalificatie voor de Grand Prix en je doet een Grand Prix. Dat werkt veel beter’, legt de teambaas uit.

Het idee van een omgekeerde grid lijkt Wolff echter minder te bekoren. ‘We hebben het gehad over races met een omgekeerde grid. Ik kan me wel vinden in een sprintrace met een omgekeerde grid, omdat we er dan tenminste achter komen dat het een dom idee is. Zes keer per jaar doen we iets dat echt stom is en iedereen kan dat onderscheid maken’, grapt hij.

Wolff verandert niet van mening

Wolff lijkt te worstelen met de balans tussen vernieuwing en behoud van de traditionele elementen van de Formule 1. Hij benadrukt echter dat de F1-CEO Stefano Domenicali goed op de hoogte is van de gegevens en de belangen van alle betrokken partijen begrijpt. ‘Ik stel mezelf vragen. Te puristisch? Te ouderwets? Te koppig? Misschien’, begint de Oostenrijker. ‘Uit de gegevens blijkt dat er interesse is voor het sprintraceweekend, dus voor mij, zodat ik het goed kan begrijpen, maak het dan, nogmaals, gewoon echt dom, zonder het hoofdkampioenschap te verstoren’, voegt hij hieraan toe.

Hij voegt eraan toe dat er nog enkele onbeantwoorde vragen zijn, zoals de toekenning van punten tijdens sprintraces. ‘Wat doen we met punten? Dat is een andere vraag.’ Wolff geeft toe dat er nog veel onzekerheden zijn en dat er enkele variabelen moeten worden opgehelderd voordat definitieve beslissingen worden genomen. ‘Er zijn een paar vraagtekens. We hebben gewoon een paar onzekerheden die we moeten uitzoeken. Misschien niet allemaal tegelijk’, aldus Wolff

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws