Doornbos en Kamphues in discussie over Verstappen: 'Daar is veel te veel wrijving' Opinie
Opinie

Doornbos en Kamphues in discussie over Verstappen: 'Daar is veel te veel wrijving'

Doornbos en Kamphues in discussie over Verstappen: 'Daar is veel te veel wrijving'

Oud-Red Bull Racing-coureur Robert Doornbos denkt niet dat Max Verstappen zijn contract gaat uitdienen, want naar zijn idee is er veel te veel wrijving bij de Oostenrijkse renstal. Doornbos wijst aan dat Helmut Marko ontbrak op de teamfoto in Japan en dat Christian Horner iedereen een hand gaf behalve Adrian Newey en Marko. Presentator Rob Kamphues vond dat echter wat dramatisch. Waar iedereen het wel over eens was, is dat Fernando Alonso geen kans had bij Red Bull.

In de geruchtenmolen bevond zich een tijdje geleden een roddeltje dat Aston Martin geïnteresseerd zou zijn in Verstappen, maar Alonso sloot een mogelijke deur naar de Britse renstal door een meerjarig contract te tekenen. Vermoedelijk is de Spanjaard tot en met 2026 vastgelegd, dan heeft hij een jaar om te kijken hoe het gaat onder de nieuwe reglementen. Aangezien het contract van Pérez dit jaar ook afloopt en de Mexicaan het vorig jaar, ondanks zijn P2 in het kampioenschap, niet heel denderend deed, worden er meerdere coureurs aan zijn zitje gekoppeld. Zo ook Alonso.

Hoewel Alonso nu dan geen kans heeft bij Red Bull, vermoedt Doornbos dat die kans er nog wel kan komen. 'Max gaat zijn contract niet uitdienen', denkt de oud-coureur. 'Daar is veel te veel wrijving.' Kamphues haalde een paar beelden erbij van de Grand Prix van Japan. Op de video was te zien dat teambaas Horner iedereen een hand gaf na de overwinning van Verstappen, maar Newey en Marko niet. 'Ja, het beeld bewijst dat', zegt Doornbos. 'Maar dit is toch niet nieuw?' vraagt Ziggo Sport-reporter Jack Plooij zich af. 'Dit gebeurt al zolang, al sinds al dat getrut', zegt Plooij, verwijzend naar de zaken achter de schermen die sinds begin februari lopen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen sergio perez race gpjapan
Marko ontbreekt op de teamfoto van Red Bull in Japan. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

De beelden doen Kamphues een beetje denken aan de video die rondging tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2023. De beelden lieten overkomen alsof Jos Verstappen Pérez niet wilde feliciteren met zijn overwinning, maar later bleek dat hij hem gewoon de hand had geschud. De reacties op social media gingen vanzelfsprekend door het dak. 'Toen gaf Jos hem geen hand, want het beeld stopte, en later bleef dat hij hem gewoon een handje gaf', zegt Kamphues. Vervolgens kwam de teamfoto van Red Bull in Japan op het scherm in de studio, en daarop ontbrak Marko, wat Doornbos aanwijst. 'Misschien was hij aan het plassen?' oppert Kamphues, die er geen groot drama in ziet.

'Bij Red Bull had Alonso echt geen kans'

De rijdersmarkt lijkt momenteel een beetje afhankelijk te zijn van wat Verstappen doet, maar of hij weggaat bij Red Bull is nog maar de vraag. Doornbos denkt van wel. Alonso blijft in ieder geval wel bij zijn huidige team. 'Ja, maar dit was al bekend', trapt Renger van der Zande af over het contract van Alonso. 'Wat ik toen begreep, was dat hij zijn langste contract ooit al had getekend, en dat dit nu weer bevestigd is. Hij had een ambassadeurschap erbij, maar hij zit nu gewoon tot die tijd (het einde van zijn contract, red) in een raceauto', zegt de IMSA-coureur. 'Ik denk dat hij dan ook met de Formule 1 gaat stoppen, na dit tijdperk bij Aston Martin', vult Doornbos aan. 'Hij gaat nog twee jaar officieel door en weer samenwerken met Honda. Bij Red Bull had hij echt geen kans. Zij geven jonge talenten de kans, niet iemand van 43.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws