Windsor gelooft 'roddels' over te strenge opvoeding Verstappen niet: 'Zo ken ik Jos niet' Opinie
Opinie

Windsor gelooft 'roddels' over te strenge opvoeding Verstappen niet: 'Zo ken ik Jos niet'

Windsor gelooft 'roddels' over te strenge opvoeding Verstappen niet: 'Zo ken ik Jos niet'

Het is een publiek geheim dat Jos Verstappen een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van zijn zoon Max Verstappen. De oud-coureur van onder meer Benetton zou Max echter geregeld hard aangepakt hebben en er wordt zelfs beweerd dat het daar niet bij bleef. Peter Windsor gelooft daar echter niks van. Het zijn volgens de Brit vooral roddels en die gaan bij hem het ene oor in en het andere weer uit.

De 26-jarige Verstappen is momenteel onklopbaar en lijkt eigenlijk geen zwakke plek te hebben. De Red Bull-coureur werd al vanaf jongs af aan door zijn vader klaargestoomd voor de Formule 1 en dat werpt zijn vruchten af. Vader Jos zou volgens sommigen te streng zijn geweest in de opvoeding van Max en hij zou daarbij wel eens over de schreef zijn gegaan. Windsor kan zich dat niet voorstellen en het past totaal niet bij het beeld dat hij van Jos heeft.

'Ik denk dat Jos zeker invloed heeft gehad op de vorming van het racebrein van Max', begint Windsor in zijn livestream op YouTube. 'Jos had namelijk een vrij directe aanpak. Hij kon streng zijn, maar de Jos die ik ken, is een leuke en grappige kerel. Ik ken die ontzettend strenge kant van Jos niet. Vergeet niet dat hij goed bevriend was met Michael (Schumacher, red.), dus als Jos zo'n streng en moeilijk persoon was, dan kan ik me niet voorstellen dat Michael zo hecht zou zijn geweest met hem. Michael was namelijk een goed mens. Zoals ik al zei, Jos was in mijn beleving ook een aardige kerel. Ik denk dat Jos een pure racer is en ik denk dat dit de aanpak van Max verklaart.'

'Geef Jos graag alle lof'

Volgens Windsor verdient Verstappen dezelfde erkenning die de vader van Carlos Sainz ook zou moeten krijgen. 'In mijn vorige video zei ik dat Sainz senior de eer zou moeten opstrijken voor de manier waarop zijn zoon zich heeft ontwikkeld. En ik geef Jos met plezier alle lof voor hoe hij Max heeft gevormd tot de persoon die hij nu is, want ik denk dat het louter positief is. Max is een nette kerel, zegt geen verkeerde dingen op verkeerde momenten en jaagt niemand tegen zich in het harnas. Hij laat mensen praten en spreekt zelf alleen wanneer dat gepast is. Zijn handelswijze is correct en dat kan niet van alle coureurs gezegd worden', zegt Windsor. 'Ik weet natuurlijk niet alles, maar wat mij betreft zijn het vooral roddels. Het gaat bij mij het ene oor in en het andere weer uit.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws