Van Amersfoort: 'Je moet ze zo snel mogelijk in die eenzitter zien te krijgen' F2 & F3
F2 & F3

Van Amersfoort: 'Je moet ze zo snel mogelijk in die eenzitter zien te krijgen'

Van Amersfoort: 'Je moet ze zo snel mogelijk in die eenzitter zien te krijgen'

Ook voor Frits van Amersfoort is het wachten op de seizoenstart. De ADAC Formule 4 (Duitse Formule 4-competitie) ligt stil, maar dat betekent niet dat Van Amersfoort Racing bij de pakken neerzit. Van Amersfoort gaat in op de verlengde winterstop en zijn huidige coureurs.

'In zo'n lange winterstop doe je dingen waar je door het seizoen heen niet aan toe komt', voor de ingenieurs en technici houdt dit in dat de auto rijklaar gemaakt wordt en verder wordt ontwikkeld. 'We zorgen dat we zo snel mogelijk het asfalt weer op kunnen.'

'We hebben momenteel veelbelovende talenten in het team, maar onze tegenstanders hebben dat ook. Ik hoop dat het seizoen snel start, het gaat spannend worden', vervolgt de Nederlander tegenover LSR Freunde.

Van Amersfoort ontwikkelt talent

Van Amersfoort heeft talenten naar de voorgrond weten te krijgen met zijn team. Jos en Max Verstappen reden ooit voor zijn renstal en Mick Schumacher won zijn eerste race in een eenzitter voor Van Amersfoort Racing.

'Talent voor motorsport is aangeboren, het enige wat we kunnen doen is zorgen dat de jongens die dit talent bezitten er optimaal gebruik van kunnen maken. Het is een kwestie van hard werken en zorgen dat allebei de partijen (team en rijder, red.) hun stinkende best doen', filosofeert Van Amersfoort.

Scouten tijdens het karten

Tijdens het karten begint het scoutproces al. Ook in de lagere raceklassen - waar de coureurs nog jong zijn - valt er al op te maken wie potentie heeft: 'Tijdens het karten zie je het talent al. Als ze snel en goed zijn moet je ze vervolgens zo snel mogelijk in die eenzitter zien te krijgen.'

Van Amersfoort kent momenteel drie coureurs, Francesco Pizzi, Jonny Edgar en Jak Crawford. Twee van deze coureurs (Edgar en Crawford) staan momenteel ook onder contract bij het juniorenteam van Red Bull Racing. (Foto: Ziggo Sport)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws