Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023?

Na een bijzondere vrijdag is het op zaterdag tijd voor de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023. Ook de tweede dag van het weekend op het Circuit Gilles Villeneuve belooft bijzonder te worden met de verwachte regenval. Kortom: goed om te weten hoe laat de baanactie begint.

Om te beginnen met de derde vrije training, al kan je dat gerust de tweede training noemen. Zoals bekend lag de eerste vrije training gedurende de hele sessie stil door problemen met bewakingscamera's rond het circuit. Hoe dan ook: de derde vrije training begint zaterdagavond om 18:30u. De kwalificatie wordt een latertje, aangezien deze pas om 22:00u Nederlandse tijd begint.

Verstappen, of toch een Ferrari of Mercedes op pole in Canada?

Wie de topfavoriet voor poleposition is, moeten we nog maar zien. Zo waren Lewis Hamilton en George Russell de snelsten op vrijdag, terwijl ook de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc er goed uitzagen. Max Verstappen en Sergio Pérez eindigden respectievelijk als zesde en achtste, maar concentreerden zich nog niet op snelle tijden met hun RB19.

Het mag echter geen verrassing zijn als minstens één van de Red Bull Racing-coureurs meedoet om poleposition. Het grootste gevaar voor de mannen van de Oostenrijkse renstal lijkt op basis van de geschiedenis wel kwalificatiespecialist Leclerc te zijn. Met de verwachte regenval kan het echter nog alle kanten opgaan en staat helemaal niks van het resultaat vast.

Gaat het regenen tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023? (Foto: Aston Martin F1)
Gaat het regenen tijdens de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Canada 2023? (Foto: Aston Martin F1)

GP Canada live kijken?

Kan Verstappen in Canada zijn 41e Grand Prix-overwinning pakken en daarmee Senna evenaren? De Grand Prix van Canada wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Canada

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Poll

Wie pakt poleposition voor de F1 Grand Prix van Canada 2023?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws