Ocon en Alpine leren uit Monza-teleurstelling: 'Dat toont hoe hard we allebei pushen' Formule 1
Formule 1

Ocon en Alpine leren uit Monza-teleurstelling: 'Dat toont hoe hard we allebei pushen'

Ocon en Alpine leren uit Monza-teleurstelling: 'Dat toont hoe hard we allebei pushen'

De Italiaanse Grand Prix werd er een om snel te vergeten voor Alpine. Pierre Gasly eindigde pas vijftiende, zijn teamgenoot Esteban Ocon haalde zelfs de geblokte vlag niet. Er zat nauwelijks snelheid in de A523 en laat dat nu net cruciaal zijn op een laag downforce-circuit zoals Monza. In Singapore dit weekend zal het alvast een ander verhaal zijn en volgens Ocon heeft zijn team, ondanks de teleurstelling van het vorige raceweekend, enkele belangrijke lessen kunnen trekken.

De coureur van Alpine kreeg de vraag of de tegenvallende prestatie van zijn bolide te wijten was aan de krachtbron. De Fransman zijn antwoord was duidelijk. 'Nee, zo eenvoudig is het niet. In de Formule 1 is het vaak een opstapeling van problemen. Het is duidelijk dat de snelheid van onze motor niet ons sterkste punt is, maar we hadden het ook lastig in de bochten. Ik was niet tevreden met de balans en de wagen voelde gewoonweg niet goed aan', legde Ocon uit aan RaceFans.net.

Ondanks het tegenvallende resultaat, heeft het team veel bijgeleerd uit de teleurstelling van Monza. 'We hebben enorm veel geleerd en konden tijdens de kwalificatie het maximale uit de wagen halen', zei Ocon. 'Helaas waren we niet snel genoeg, maar beide wagens zaten wel binnen drie duizendsten van elkaar. Dat toont aan hoe hard we allebei (Gasly en Ocon, red.) onze set-up pushen.'

Een poging tot nivellering van de krachtbron

Het werd dit seizoen al snel duidelijk dat de power unit van de Franse renstal een van de grootste zwaktes van het team zou zijn. Niet veel later trok Alpine dan ook naar de FIA met het verzoek de krachtbron van de teams gelijk te trekken. Zo wil het team van Renault qua prestatie dichter bij concurrenten Mercedes, Ferrari en Red Bull geraken. Onder invloed van de motorleveranciers werd hun verzoek echter vrijwel onmiddellijk afgewezen. Een zogenaamde Balance of Performance (BoP) zit er voor de reglementswijziging in 2026 dus niet meteen aan te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws