Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2024 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2024

Overzicht tijden Grand Prix van Bahrein 2024

De testdagen in de Formule 1 zijn geweest, wat betekent dat het eerste raceweekend op het programma staat. De coureurs en de auto's keren weer terug op het Bahrain International Circuit voor de Grand Prix van Bahrein. De race in het Midden-Oosten is opnieuw de eerste Grand Prix van het jaar, maar de sessies worden wel op bijzondere dagen gehouden. Door de ramadan worden de vrije trainingen, de kwalificatie en de race een dag naar voren verschoven.

De Grand Prix van Bahrein begint zo langzamerhand de traditionele seizoenopener te worden in de Formule 1. Ditmaal start het raceweekend echter al op donderdag. Dan staan de eerste twee vrije trainingen op het programma en in de dagen die volgen, wordt gewoon het normale Formule 1-schema gevolgd. De Grand Prix van Bahrein is dit jaar dus op zaterdag, maar wordt wel op een normale tijd verreden. Hieronder vindt u het volledige schema.

Tijdschema GP Bahrein 2024

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Donderdag 12:30u - 13:30u
Tweede vrije training Donderdag 16:00u - 17:00u
Derde vrije training Vrijdag 13:30 - 14:30u
Kwalificatie Vrijdag 17:00u - 18:00u
Race Zaterdag 16:00u - 18:00u 

Weer een gevecht tussen Red Bull en Ferrari?

De drie testdagen voor het nieuwe seizoen werden ook verreden op het Bahrain International Circuit. Tijdens de testdagen werd duidelijk dat Red Bull Racing opnieuw een streepje voor heeft op de concurrentie, terwijl Ferrari daar weer net achter lijkt te zitten. Twee jaar was het net andersom toen Max Verstappen en Charles Leclerc het met elkaar uit moesten vechten. Het gevecht werd al gewonnen door Leclerc, maar het ging uiteindelijk mis voor Verstappen toen hij uitviel met technische problemen.

Het werd nog erger voor Red Bull toen ook Sergio Pérez vroegtijdig zijn race moest staken. Vorig jaar verliep het Grand Prix-weekend op het Bahrain International Circuit heel anders. Verstappen pakte op de zaterdag poleposition en op de zondag hoefde de Nederlander geen moment meer achterom te kijken. Pérez wist ook nog eens de één-twee van Red Bull compleet te maken. Bovendien was de voorsprong naar een andere auto, de Aston Martin van Fernando Alonso, ruim 38 seconden.

De overige teams hebben tijdens de winter dus hun best gedaan om het gat naar de Oostenrijkse renstal te verkleinen. De renstallen hebben gekeken naar het concept van de RB19 en daarmee moet er convergentie plaatsvinden dit seizoen. Waar het niet dat Red Bull weer met een uniek concept is gekomen om de concurrentie voor te blijven. De testdagen verliepen positief voor de regerend wereldkampioen, maar andere teams lijken ook een stap te hebben gezet. Alles zal waarschijnlijk pas vrijdag, tijdens de kwalificatie, duidelijk worden.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws